YETENEKLER GİZLİ KALMASIN

Okulda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışına; Kaymakam Şükrü Görücü, Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Halil İbrahim Zengin, Şube Müdürleri Ayfer Er ile Ali Doğru, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan okul müdürü Musa Oktar, "Yenice 19 Mayıs Ortaokulu öğrenci-öğretmen-idaresi hep birlikte, aylar süren bir hazırlığın sonucunda ortaya çıkan dördüncü TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projelerimizi görmek için buradayız. Biz eğitimciler olarak ülkemizin geleceğini bilim ve fennin güzelleştireceğinin farkındayız ve bu yolda öğrencilerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz, işte bu amaç için de öğrenciler üzerinde bilimsel bir tesir oluşturacağına inandığımız bu bilim fuarına gerekli önemi verdiğimizi düşünüyor ve bunun huzurunu yaşıyoruz."

Öğrencilerimizde gizli kalmış yeteneklerin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalarda bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak öğrencilerimizin bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş öğrenciler yetiştirmek amacıyla 4. Bilim Şenliğimizi gerçekleştiriyoruz.

24 PROJE SERGİLENDİ

Bugün 13 Araştırma, 4 İnceleme, 7 tasarım projesi olmak üzere 24 projeyi sergileyeceğiz. Bu projelerimizin 14'ü Fen ve Teknolojiden, 3'ü Sosyal Bilgilerden, 2'şer projeyle İngilizce, Türkçe, Teknoloji Tasarımdan ve 1 adette matematik dersi projesinden oluşmaktadır. Projelerin hazırlanmasında 10 öğretmenimiz danışman öğretmen olarak görev almıştır. Bu arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bildiğimi ifade etmek istiyorum. Projeleri hazırlayan 57 öğrencimiz alın teri ve emeği vardır. Bu yıl beşincisini düzenlediğimizi ve her yıl ortalama 60-70 öğrenci bu bilimsel çalışmalarda yer aldığını düşündüğümüzde TÜBİTAK 4006 projeleri sayesinde 250-300 öğrencimizin bu çalışmalarda emeği var" diye konuştu.

BUÜ İnegöl Meslek Yüksekokulu’nda Turnuva Heyecanı: Şampiyon Belli Oldu! BUÜ İnegöl Meslek Yüksekokulu’nda Turnuva Heyecanı: Şampiyon Belli Oldu!

Konuşmanın ardından kurdele kesimiyle 24 farklı projenin yer aldığı fuarın açılışı yapıldı.