PAZARCI ESNAFI HAZIR
2014 yılının son gününde yağan şiddetli kar sonrası yıkılan Kapalı Pazaryerinin yerine, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İnegöl Belediyesi ortaklığında kapalı pazaryeri ile köylü pazarı yapıldı.
22 ay 17 gün sonra pazarcı esnafı yeni pazarda tezgahlarını açacak. Bugün açılacak Perşembe pazarının hazırlıklarını yapan pazarcı esnafına ise oda başkanları tarafından pilav ikramı yapıldı. Pilav ikramında, Turgutalp Camii İmam hatibi Emin Topçu tarafından dua da yapıldı.
HALKIMIZI ÜZMEMEK İÇİN...
İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, Mer-Pa Kapalı Pazaryerinin 31 Aralık 2014 yılında göçtüğünü hatırlattı.
23 ay sonra kapalı pazaryerinde tezgah açacaklarını aktaran Durgut,
"23 ay sonra pazarımız tamamen bitmese de kısmen bitmiş oldu. Yağmur, kar ve soğuk hava geldiği için içeri girelim dedik. Tamamen bitmesini beklersek 1-2 ay daha beklememiz gerekiyor. Biz daha fazla halkımızı üzmemek için içeri girelim dedik.
Allah bol kazançlar versin. Açılışımızı da esnaflarımıza pilav dağıtarak yaptık. İnşallah bundan sonra başımıza böyle bir şey gelmez" dedi.
22 AY MAĞDUR KALDIK
"22 ay sonra burada olmak güzel" diyen Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya ise "22 ay 17 gün sonra esnafımız yeni pazaryerinde faaliyete başlayacak. 22 ay mağdur kaldık. Bir hesap hatası dönüyor ama yaradanı suçlu bulduk çünkü fazla kar yağdırmış rabbimiz. Çatı çöktü. Kıran köylü Ahmet ağanın 40 yıllık çatısı çökmezken bizim buradaki pazaryerinin çatısı çöktü. Ve 22 aydır hem esnaf hem de İnegöl halkı buradan hizmet alamadı."
İNŞALLAH HESAP HATASI YAPILMAMIŞTIR
"5-6 ayda burası bitecekti. Lakin şuan bitmedi halen eksiklikler ve sıkıntılar var. İnşallah yakın zaman da bu sıkıntılar ve eksikliler giderilir de İnegöl halkı buradan daha güzel bir şekilde hizmet alabilir. Bu kapalı pazaryeri pazarcı için bir lütuf değil.
Halkın hizmeti için olan bir yer. Pazarcı buradan faydalanıyor ama önemli halkın burada iyi faydalanabilmesi.
Geçirdiğimiz kış günlerinde ve soğuklarda halk buradan hizmet alamadı. Bunlar geldi geçti. İnşallah hesap hatası yapılmamıştır. Bir daha kar yağdığında bu Pazar çökmez" dedi.
PROTOKOL KRİZİ YAŞANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İnegöl programında yaşanan protokol krizini de gündeme getiren İnkaya,
"Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'e teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde bir protokol krizi yaşandı. Birçok oda başkanımız kendisinin vasıtasıyla protokolde yer aldı. Cumhurbaşkanlığı devlet protokolünde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) üyeleri protokol mensubudur."
"Bunu birileri göz ardı etmiş ve unutulmuş olabilir. Ama bundan sonraki süreçte esnaf odalarına bu hassasiyetin gösterilmesi lazım. Bazen kamuoyunda takip ediyorum.
Ticaret Odası her yerde A protokolde ama esnaf odaları davet yok bazen de es geçiliyor. Bizler birer dolgu malzemesi değiliz. Bundan sonra dikkat edilebilir" diye konuştu.
KALDIRIM İŞGALİNDE POZİTİF AYRIMCILIK
Kaldırım işgalinde pozitif ayrımcılık yapıldığını da ileri süren İnkaya şöyle devam etti; "Kaldırım işgaliyle alakalı yaşanan süreçte esnafımıza çok fazla hakaret edildi. Hoş olmayan ifadeler söylendi. Yeşil Çayır Sokakta yeni bir zincir mağaza açıldı. Ve şuanda kaldırımı işgal ediyor. Acaba belediye bir uygulama yaptı mı?
Yine Hocaköy Kavşağında Kent Konseyi Başkanının lokantasının tabelası var. Çimleri ezip o tabelayı oraya koymuşlar. Kendisine nasıl böyle bir pozitif ayrıcalık yapılıyor?
Kent Konseyinin doğal bir üyesi olmama rağmen bundan sonra Kent Konseyinin her ne olursa olsun hiçbir faaliyetine katılmayacağımı özellikle beyan ediyorum. Çünkü bu süreçte esnafın yaptığı kötü ama kendine gelince farklı uygulamalar yapılıyor ve ses çıkartılmıyor."
15 TEMMUZ BİR MİLAT
"15 Temmuz aslında bizim için bir milat. 15 Temmuz'dan sonra söylediklerimiz, ifade ettiklerimiz karşılık bulmaya başladı. Özellikle bürokraside düzelmeler başladı. İnşallah daha güzel günler gelir ve daha güzel günleri yaşarız.
15 Temmuz'dan sonra Kent Konseyinin bir faaliyeti vardı. Bir afiş yaptırmışlar ve esnaf odalarını orada yazmamışlar. Ve toplatacaklarını da ifade ettiler."
BİZ BİRBİRİMİZİ BİLİRİZ
"Herkes 15 Temmuz sonrası görevden vazife çıkarttı ama bizler 15 Temmuz öncesi insanların hal ve hareketlerini bilen insanlarız. Bunu rahatlıkla niye söyleyebiliyorum çünkü ben milli görüş geleneğinden geldiğim için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi kandırılmayan bir kitledeyiz.
Bundan sonra şehitlerin ve gazilerin üzerinden kimse laf üretmeye başlamasın. Üretmek için de uğraşmasın. Biz birbirimizi biliriz."

Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları