Yeni virüs herkesi korkuttu. İngiltere’de virüse yakalanan kişiler yataklarından çıkamaz oldu. Haftalarca evden adımını atamaz hale geldiler. Belirtileri ise yorgunluk, baş ağrısı, öksürük, ateş ve burun tıkanıklığı. Hastalar “Bu virüs nörovirüsden daha da kötü” dediler. Ortaya çıkan bu yeni virüsün kovid-19 varyantı olup olmadığı araştırılıyor.

Çöl Tozlarıyla Alerjik Rinit ve Astım Şikayetleri Arttı Çöl Tozlarıyla Alerjik Rinit ve Astım Şikayetleri Arttı

Ortaya çıkan her virüs yeni bir varyant düşüncesi ile herkes panik halde yaşıyor. Kovid-19 varyantı olan Eris henüz ülkede etkisini yitirmeden yenir bir virüs ile boğuşuyor.

Bir habere göre Birleşik Krallık vatandaşlarında halsizlik ve öksürük ve günlerce süren yoğun bir soğuk algınlığı hastaları çoğaldı. Bu virüs için hastalar diğer virüslerden daha kötü dedi.

Yeni virüsün belirtileri nelerdir?

Virüsün başlıca belirtileri burun tıkanıklığı, yorgunluk, ateş, öksürük, baş ağrısı ve ateş. 3 hafta gibi bir süreçte zor atlattığını belirten bir kişi “burun tıkanıklığı sebebi ile çok zor nefes alabildim ve aşırı mukus ürettim” sözleri korkuttu. Bu virüsün kovid-19 varyantı olup olmadığı araştırıyor.

Editör: Fırat Çelik