5 TL Madeni Para Resmi Gazete'de Duyuruldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımladığı tebliğe göre, yeni 5 Türk Lirası değerindeki madeni  paralar tedavüle giriyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımladığı tebliğe göre, yeni 5 Türk Lirası değerindeki madeni paralar, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basıldı. 1264 sayılı Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkında Kanun uyarınca, tedavüle çıkarılacak olan bu paralar, çeşitli özellikleriyle dikkat çekiyor.

Genc Gazete Madeni 5 Tl Bozuk Para (4)

Yeni Paranın Özellikleri

Yeni 5 TL madeni paranın çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre ve ağırlığı 8,25 gram olacak şekilde tasarlandı. Paranın ön yüzünde, dış halkada sekiz köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı yer alacak. Halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldız bulunurken, ortada Türkiye Yüzyılı logosu yer alacak. Bunun solunda "5" rakamı, altta "TÜRK LİRASI" yazısı ve yazının altında basım yılı olacak.

“5 Türk Lirası değerinde madeni paraların tedavüle çıkarılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.”

Genc Gazete Madeni 5 Tl Bozuk Para (2)

Arka Yüz Tasarımı

Paranın arka yüzünde ise Atatürk rölyefi ve çevrede "TÜRKİYE CUMHURİYETİ" yazısı yer alacak. Bu yeni madeni paralar, tebliğin yayımlanmasını müteakip tedavüle çıkarılacak.

Bu yeni paraların ekonomiye nasıl bir etki yapacağı merakla bekleniyor. 

Genc Gazete Madeni 5 Tl Bozuk Para (3)

Kaynak: İHA