2018 yılından bu yana ülkemizde yaşanan ciddi enflasyon sonucu Türk Lirası'nın değeri düşmüş durumda. Bu durum, vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamak için bankamatiklerden büyük miktarda kağıt para çekmelerine neden oluyor. Çekilen paralar hızla tükenirken, insanlar cüzdanlarında onlarca kağıt para taşımak zorunda kalıyorlar. Bu arada, yeni 5 TL, 10 TL bozuk para ve 500 TL kağıt para sosyal medyada geniş yer buluyor. Yeni banknotların basılıp basılmayacağı konusunda Özgür Demirtaş gibi ekonomistlerden açıklamalar gelirken, ekonomistler de yeni kağıt ve bozuk paraların basılması gerektiğini vurguluyorlar.

Özgür Demirtaş

Özellikle, sosyal medya kullanıcıları tarafından yakından takip edilen ekonomist Özgür Demirtaş, 500 TL ve 1000 TL'lik banknotların basılması yönünde uzun süredir çağrılarda bulunuyor. Demirtaş, seçimler sonrası bu banknotların basılmasının kaçınılmaz olacağını iddia ediyor.

Para-13

Günlük Altın Fiyatları: Altın Piyasasında Son Durum | 14 Mayıs Güncel Altın Fiyatları Günlük Altın Fiyatları: Altın Piyasasında Son Durum | 14 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

Bazıları 500 TL ve 1000 TL'lik banknotların tedavüle gireceğini iddia ederken, diğer yandan sosyal medyada yeni 5 TL, 10 TL'lik bozuk para ve 500 TL'lik kağıt paranın tanıtıldığı iddiaları bulunuyor. Seçim sonrasında bu yeni paraların tedavüle gireceği öne sürülüyor.

Bu iddialar henüz resmi bir kaynak tarafından doğrulanmamış olsa da, sosyal medyada 5 TL, 10 TL bozuk para ve 500 TL'lik kağıt paraların bu şekilde olacağına dair söylentiler dolaşıyor.

Editör: Umut Gökdaş