2023 yaz dönemi için seyahat tercihleri belirlendi ve ilginç veriler ortaya çıktı. Hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatlerin popülerlik sıralaması kamuoyuyla paylaşıldı. İşte yaz tatili planları yapanlar için merak edilen detaylar!

İstanbul-Antalya Yurt İçi Favori

Yaz aylarında yurt içi seyahatlerde "İstanbul-Antalya" rotası en çok tercih edilen güzergah olarak öne çıkıyor. Ancak yurt dışı uçuşlarda da dikkat çeken bir rota var.

İstanbul-Muğla Yurt Dışı Favori

Verilere göre, yaz tatili planlarının merkezinde "İstanbul-Muğla" yurt dışı uçuşları bulunuyor. Ancak en çok aranan yurt dışı uçuş rotası ise "İstanbul-Londra" olarak belirlendi.

Popülerlikte Değişiklikler

Yıl içinde popülerliği artan rotalarda ilginç değişiklikler yaşandı. Özellikle "İstanbul-Mardin" ve "İstanbul-Berlin" rotalarında uçak bileti aramalarında belirgin bir artış gözlemlendi. Ayrıca, Kurban Bayramı tatili döneminde uçak bileti satışlarında yüzde 70'lik bir artış yaşandı.

Mobil Uygulamada Kadınların Tercihi

Mobil uygulama kullanımı özellikle kadınlar arasında yaygın. Biletbayisi.com'un uygulamasını tercih edenlerin yaş ortalaması 34 oldu. Bu kullanıcıların yüzde 64'ü kadın, yüzde 36'sı ise erkeklerden oluşuyor.

Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak

En Pahalı Biletler

BiletBayisi.com üzerinden alınan verilere göre, en pahalı yurt dışı uçak bileti, İstanbul-Medellin rotası için 89 bin 426,29 TL olarak kaydedildi. Yurt içi uçak biletinde ise en yüksek fiyatlı bilet, Sivas-Kıbrıs rotası için 15 bin 822 TL oldu.