Meteoroloji'nin tahminlerine göre yarın yurdun batı kesimlerinde sağanak yağış etkili olacak. Yağışlar yurdun iç kesimlerinde de kendini gösterecek.

Askerlik celp yerleri sorgulama, 2024 Mayıs ayı Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Askerlik celp yerleri sorgulama, 2024 Mayıs ayı Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı. Yarın Marmara Bölgesi'nde ve Ege Bölgesi'nin batı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İç Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'de ise aralıklarla yağmur görülecek. Hava sıcaklıklarında yağışa rağmen birkaç derecelik yükseliş bekleniyor.

Salı günü yurdun doğusunda kendini göstermesi beklenen yağışlar yüksek kesimlerde kar olarak etkileyecek. Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağışın kuvvetli olması bekleniyor.

HAFTA ORTASINDA SICAKLIKLAR ARTACAK

Yağışların etkisini kaybedeceği çarşamba günü ise sıcaklık değerlerinde artış bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde 20 derece dolaylarında olması beklenen sıcaklıklar, Ege ve Akdeniz'de 25 dereceye yaklaşacak.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, 6 ila 8 kuvvetindeki rüzgarın, Karadeniz'in batısı, Marmara ve Ege denizlerinde yarın sabah saatlerinden itibaren, Akdeniz'de yarın öğle saatlerinde, Karadeniz'in doğusunda ise yarın akşam saatlerinden sonra kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi