Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, banka havalesi ile yapılan kira ödemelerinde havale ücretinin kiracıya ait olduğuna hükmetti.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kira ödemelerinde emsal bir karara imza attı. Banka hesabına havale ile yapılan ödemelerdeki havale ücretinin kiracı tarafından ödenmesi gerektiği belirtildi.

İnegöl'deki o Şirket 1,5 Milyar TL'ye Satıldı İnegöl'deki o Şirket 1,5 Milyar TL'ye Satıldı

Kira Ödemelerinde Yargıtay Kararı

Havale Ücretinin Kiracıya Ait Olduğuna Karar Verildi

Yargıtay, kiracının havale ücretini ödeyerek tam kira bedelini kiraya verene ulaştırması gerektiğine hükmetti. Havale ücreti kiraya verenden tahsil edilirse, kiracı eksik ödeme yapmış sayılacak.

Kiracı ve Ev Sahibi Arasındaki Uyuşmazlık

Bir davada, kiracının düzenli olarak banka havalesiyle yaptığı kira ödemelerinden banka tarafından kesilen işlem masrafı nedeniyle ev sahibinin kiracıya dava açması ele alındı.

“Kiracılar, kira borcunu öderken masraflara dikkat etmeli ve kira bedelinin tam olarak mülk sahibinin eline geçmesini sağlamalıdır.”

Kira Ödemelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bursa Barosu Avukatı Cüneyt Fidan'ın açıklamalarına göre, kira borcunun ödenmesi sırasında doğacak masraflardan kiracı sorumludur.

Ödeme Yöntemlerinin Önemi

Kira bedelinin banka hesabına yatırılması durumunda banka tarafından kesilen havale giderinden kiracının sorumlu olduğu vurgulandı.

Mahkeme Kararlarının Etkisi

Yargıtay'ın bu kararının, kiracı ve ev sahipleri arasındaki uyuşmazlıklara yol açabilecek yeni durumlar yaratabileceği belirtiliyor.

Editör: Fırat Çelik