Ankara ve İzmir Baroları, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerine yönelik suç duyurusuna tepki göstererek tarihi bir adım attı. "Başka bir Cumhuriyet yok!" sloganıyla yarın Yargıtay'a yürüme kararı alan barolar, hukuk devletine yapılan bu müdahaleye karşı çıkmak için meslektaşlarını bir araya getiriyor.

Yargıtay'a Tepki Büyüyor

Ankara Barosu, Yargıtay'ın Anayasa'yı tasfiye etme girişimine karşı çıkarak, meslektaşlarını ellerinde Anayasa ve sırtlarında cübbeleriyle yürüyüşe davet etti.

İzmir Barosu da yürüyüşe katılacağını duyurdu. Baronun açıklamasında, "Hukuk devletine yapılan bu darbeye hep beraber karşı çıkmak zorundayız" ifadeleri yer aldı.

Yürüyüşün Detayları

Ankara Barosu'nun planına göre, Sıhhıye'deki Ankara Adliyesi'nde Atatürk anıtında anma töreni yapılacak, ardından yürüyüş başlayacak.

Ahlatlıbel'deki Yargıtay Başkanlığı binası önünde yapılacak basın açıklamasında barolar, yargı bağımsızlığını ve hukuk devletinin önemini vurgulayacak.

Otomobile çarpan at hiçbir şey olmamış gibi ot yemeye devam etti Otomobile çarpan at hiçbir şey olmamış gibi ot yemeye devam etti