Adana’da 1 yaşındayken yanlış teşhis sonucu verilen ilaç nedeniyle işitme kaybı yaşayan Selen İşlek (26), yıllar süren tedavi ve azmin ardından doktor olma hayalini gerçekleştirdi. İşlek, bir zamanlar tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Aile Hekimliği Bölümü’nde şimdi hekim olarak görev yapıyor.
Öğretmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Selen İşlek, idrar yolu enfeksiyonu teşhisiyle verilen ilacın yan etkisi sonucu işitme yetisini kaybetti. Ardından ÇÜ Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi’nde tedaviye başladı ve her iki kulağında yüzde 85–90 oranında işitme kaybı olmasına rağmen, işitme cihazı desteğiyle eğitimine devam etti. Yıllar süren konuşma terapileriyle zorlukları aşan İşlek, üniversite sınavında elde ettiği dereceyle ÇÜ Tıp Fakültesi’ni kazandı ve altı yıllık eğitimin ardından mezun oldu.

“Yanlış ilaç sonucu işitme kaybı yaşayınca annem beni bu merkeze getirmiş. 2 yaşında işitme cihazım takıldı ve yıllarca burada eğitim gördüm. Hep doktor olmayı hayal ettim, çok çalıştım ve sonunda yuvama doktor olarak döndüm,” diyen İşlek, konuşmayı geliştirmek için “Ayna karşısında yüksek sesle kitap okudum, çok çalıştım. Hiç pes etmemek ve yüksek motivasyonla ilerlemek gerekiyor,” ifadelerini kullandı.
ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Merkez Müdürü Doç. Dr. Muhammed Dağkıran ise erken teşhisin önemine dikkat çekerek, “İşitme kaybında ilk bir yıl çok kritik. Bu dönemde cihaz veya biyonik kulakla müdahale edilmezse ilerleyen süreçte konuşma gelişimi zorlaşabiliyor. Bugüne kadar 3 binden fazla çocuğa biyonik kulak ameliyatı yaptık. Aralarında Selen gibi doktor, mühendis, avukat olan çok sayıda hastamız var. Bu başarılar bizim en büyük gururumuz,” dedi.

Yaşadığı zorlu süreçte pes etmeyen Dr. Selen İşlek, şimdi kendi gibi engelleri aşmaya çalışan çocuklara ilham veriyor. “Hem tedavi gördüğüm hem de hayallerimi gerçekleştirdiğim yerde çalışmak benim için büyük bir onur,” diyen İşlek, azim ve kararlılıkla imkânsız gibi görünen hedeflerin başarılabileceğini gösteriyor.




