İnegöl Kent Müzesinde düzenlenen törende açılan sergide, İnegöllü karikatür sanatçısı Yalçın Eroğlu’nun uzun yıllar boyunca hazırladığı ve çeşitli yarışmalarda dereceler alan toplam 46 karikatürü İnegöl halkıyla buluştu.

İnegöl’de intihar alarmı! 24 yaşındaki genç yürekleri ağıza getirdi
İnegöl’de intihar alarmı! 24 yaşındaki genç yürekleri ağıza getirdi
İçeriği Görüntüle

Yalçın Eroğlu İnegöl’de 46 Ödüllü Karikatür Sergisi Açtı (4)

Sergi Detayları

Sergi, Perşembe günü gerçekleştirilen kurdele kesimiyle açıldı. İlk kişisel sergisini 2011’de Bursa’da açan Eroğlu’nun ikinci sergisi, 06 Temmuz Pazar gününe kadar Kent Müzesinde gezilebilecek. Farklı temalar ve yaklaşımlarla hazırlanan eserler, ziyaretçilere keyifli ve öğretici anlar yaşatıyor.

Yalçın Eroğlu İnegöl’de 46 Ödüllü Karikatür Sergisi Açtı (9)

Sanatçının Mesajı

Yalçın Eroğlu açılışta şu ifadeleri kullandı: “Bu güzel ve tarihi binada çizimlerimi sergileme onuruna eriştiğim için çok mutluyum. İçeride toplamda 46 adet karikatür mevcut. Bunlar yılların birikimi olan koleksiyonlar. Özenle seçildi. Halen güncelliğini koruyan karikatürler. Bir nebze olsun gülümseten, kimi tefekkür ettirecek karikatürler var. Karikatürlerimizde eleştirel bakış açısı vardır. İçlerinden bazıları da ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak çeşitli dereceler almıştır. Bana burada karikatürlerimi sergilemek imkanı sağlayan İnegöl Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”

Yalçın Eroğlu İnegöl’de 46 Ödüllü Karikatür Sergisi Açtı (5)

Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger ise “Bugün çok güzel bir sergi için buradayız. Yalçın bey hem ulusal hem uluslararası yarışmalarda çizimleriyle başarılar elde etmiş bizim de bir büyüğümüz. Kendisinin İnegöllü olması, İnegöllü bir sanatçının burada sergisini açması bizleri de gururlandırıyor. Karikatür sanatı pek çok sanattan daha öte, daha minimal gözükse de etkisi çok daha büyüktür. Mesajlar veriri, güldürürken düşündüren çok güzel bir sanat. Sergimizin sanatçımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızı da sergiyi gezmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Yalçın Eroğlu İnegöl’de 46 Ödüllü Karikatür Sergisi Açtı (8)

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle açılan sergi, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı ve ilgiyle incelendi.

Kaynak: İnegöl Belediyesi Bülten