Kırıkkale’nin Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, irtikap suçlamasıyla tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Bakanlık, kararın Anayasa’nın 127’nci ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddeleri uyarınca geçici tedbir olarak alındığını açıkladı.

Ev ve Araç Satışında Yeni Dönem! Düşük Beyanlar Ağır Patlayacak
Ev ve Araç Satışında Yeni Dönem! Düşük Beyanlar Ağır Patlayacak
İçeriği Görüntüle

Ne olmuştu?

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Yahşihan Belediyesi’ne yönelik icbar yoluyla irtikap suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamda Başkan Ahmet Sungur’un yanı sıra belediye başkan yardımcıları, imar müdürleri ve bazı belediye çalışanları gözaltına alınmıştı.

Sungur, Belediye Başkan Yardımcısı C.Y, eski başkan yardımcısı O.U, imar müdürü S.A. ve eski imar müdürü ile iş insanı U.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Diğer şüpheliler hakkında ise adli kontrol ve serbest bırakma kararları verilmişti.

AK Parti’den ihracı istendi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Sungur’un ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verdi.

Ahmet Sungur kimdir?

1971 doğumlu olan Ahmet Sungur, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Otomasyon Bölümü mezunudur. 1989’da Yahşihan Belediyesi’nde memuriyet hayatına başlayan Sungur, 2009, 2014 ve 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’den Yahşihan Belediye Başkanı seçildi. 2024 seçimlerinde yüzde 41,58 oy almıştı.

Kaynak: www.ntv.com.tr