WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik yeni bir özellik daha duyurdu. Dünya genelinde milyarlarca insanın tercih ettiği mesajlaşma platformu, artık kullanıcıların sohbetlerinde üç adet mesajı sabitlemelerine olanak tanıyor. Bu, daha önceki sınırlamanın ötesinde bir adım olarak görülüyor; zira kullanıcılar daha öncesinde yalnızca bir mesaj sabitleyebiliyordu.

Android kullanıcısı iseniz risk altındasınız: Banka hesaplarınızı hedef alan zararlı yazılım keşfedildi Android kullanıcısı iseniz risk altındasınız: Banka hesaplarınızı hedef alan zararlı yazılım keşfedildi

Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve WhatsApp Başkanı Will Cathcart, bu yeniliği kendi WhatsApp Kanalları üzerinden duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, güncelleme ile birlikte kullanıcılar, metin, resim ve anket gibi farklı türdeki mesajları sohbetlerinin üst kısmında sabitleyebilecek. Bu özellik, özellikle önemli bilgileri, adresleri veya dışarı çıkma planlarını hızlıca bulmaya ihtiyaç duyan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor.

Sabitlenen mesajlara ilişkin bir diğer önemli yenilik ise kullanıcıların bu mesajların görünürlük süresini seçebilmesi. Kullanıcılar, 24 saat, 7 gün (varsayılan) ve 30 gün olmak üzere üç farklı süre seçeneği arasından tercih yapabiliyorlar. Ayrıca, süresiz olarak sabitleme seçeneği de mevcut, fakat bu durumda 30 gün sonunda mesajı yeniden sabitlemek veya yıldızlama özelliği ile erişmek gerekiyor.

Bu esneklik, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre özelleştirilebilir bir iletişim deneyimi sunuyor. Özellikle kısa vadeli planlar ve bilgilendirmeler için bu, iletişimin daha verimli hale gelmesini sağlıyor.

Kaynak: Fırat Çelik