Vergi affı borç yapılandırma son başvuru tarihi alınan kararla uzatılmıştı. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise 12, 18, 24,36 ve 48 ay eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanındı. Yapılandırma kapsamında; tüm vergi, prim, Trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları ödenebiliyor.

va5

BELEDİYE EMLAK VERGİLERİDE KAPSAMA İÇİNDE 

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dahil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek. Peki borç yapılandırma ne zaman bitiyor? Vergi affı 2023 ilk ödeme hangi tarihte, nasıl yapılacak

va4

Merkez'in rezervleri azalışta! Merkez'in rezervleri azalışta!

SON BAŞVURU TARİHİ NE ?

Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar için peşin veya taksitli ödeme imkanı sağlanıyor. Düzenleme kapsamında belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dahil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek. Peki borç yapılandırma başvuruları ne zaman bitiyor? 

Borç yapılandırma başvuru tarihi daha önce 30 Mayıs olarak belirlenmişti. Ancak 2023 vergi affında son başvuru tarihi uzatılarak 30 Haziran'a ertelendi. İlk taksit ödemeleri ise 31 Temmuz'a kadar ertelendi.

va3

Ancak Kurban Bayramı nedeniyle 30 Haziran resmi tatil kapsamında yer alıyor. Bu nedenle borç yapılandırmasından yararlanmak isteyenler 3 Temmuz mesai bitimine kadar başvurularını tamamlayabilecek.

VERGİ AFFI BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK?

Gelir İdaresi Başkanlığının (www.gib.gov.tr / ivd.gib.gov.tr) resmi internet sitesi üzerinden kullanıcı kodu ve şifre, e-Devlet şifresi ile veya e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi sistemine giriş yaparak, bağlı olduğunuz vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla, diğer vergi daireleri aracılığıyla da yapılabilecektir.

va2