Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı

ÜNLÜ İNEGÖLLÜLER

PROF.DR. HALİL BAL’I TANIYOR MUSUNUZ?

1960 yılında İnegöl’de doğdu. İlkokulu İnegöl’de, Ortaokulu Bursa’da, Liseyi Çanakkale-Gökçeada Öğretmen Lisesinde parasız yatılı okudu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Umumi Türk Tarihi Kürsüsünü 1982 yılında bitirdi.

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak akademik hayata adım attı. 1987 yılında “Bulgaristan’da Türkçe Yer Adları” adlı yüksek lisans tezini tamamladı.

1997 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Kurtuluş Mücadelesi 1914-1918 adlı teziyle doktor ünvanı aldı. 1988 yılında İngiltere’ye giden ve İngiliz Ulusal Arşivi’nde (The National Archives) araştırmalar yapan Halil BAL, 1997 yılında da Azerbaycan-Bakü’ye giderek araştırmalar yapmıştır.

Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak dersler vermektedir.

Pek çok uluslararası akademik kongre ve sempozyuma katılmış olan BAL , Türk Dünyası ve özellikle de Kafkasya üzerine önemli çalışmalar yapmaktadır.

Kitap : Türk Dünyasına Bakışlar (Muhammet ERAT ile 2003), Atatürk’ten Türkiye’ye Işık Tutan Konuşmalar (2005) Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Kurtuluş Mücadelesi ve Kafkas İslam Ordusu (2010), Tarihi ve Stratejik Boyutuyla Ermeni Meselesi

 

KAYNAK: TURHAN ŞAHİN-1299 İNEGÖLLÜ

Editör: AYHAN BAYRAKTAR