Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan ücretsiz internet desteği için sona gelindi. Bu ay içinde üniversite öğrencilerine 10 GB ücretsiz internetin açılması planlanıyor.

Tarihi Söz Gerçekleşiyor

Vergisiz Telefon ve 10 GB İnternet Desteği

Geçtiğimiz haftanın Kabine Toplantısı'nın Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu hak taleplerini üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabilecekler."

Projenin Detayları ve Uygulama Esasları

Üniversiteli gençlerin teknolojiye erişimini kolaylaştırmayı sağlayacak bu proje, uygulama esasları ile ilgili bakanlıklar tarafından belirlenecek. "Üniversiteli gençlerimizin teknoloji ve özelliklerini artıracağız." diyen Erdoğan, onun iki desteğini de detaylarını yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacak.

Projede Son Durum Ne?

Üniversiteli gençlere verilen bu vaadin hayata bakış konusunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da açıklamalarda bulundu.

Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri talimatlandırdı. Biz bu konu üzerinde 3 aydır çalışıyoruz. 3.6 milyon gencimizi kapsayacak bir proje. 3 tane operatörümüzden teklifleri aldık 12 aylık bir süre içerisinde. Bu kapsamda gerekli mutabakatı sağladık.
Artık gençlerimize verilme noktasındayız. Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün gerçekten 10 GB interneti hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız. Gerek cep telefonu kamerasından gerekse telefon IMEI numarasından sağlanmış olmasına başlayacağız. Bu ay başlayacağız vermeye inşallah. Dolayısıyla hemen kullanmaya başlarlar.

Tanımlanmış olan telefonda bunun kullanılmasını biz sağlamış olacağız. Başkası kullanamayacak. BTK vasıtasıyla biz bunu sağlayacağız. Dedi

Ünlü İlahiyatçı Yusuf Kavaklı Hayatını Kaybetti Ünlü İlahiyatçı Yusuf Kavaklı Hayatını Kaybetti

Editör: Fırat Çelik