Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Bursa Uludağ'da kar yağışı etkili oldu. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte 1'inci ve 2'nci Oteller Bölgesi'ndeki kayak pistleri beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının ardından zirvede kartpostallık görüntüler oluşurken, otellerde yeni kayak sezonu için hazırlıklara başlandı. Uludağ yolunda ise ulaşımın aksamaması amacıyla Karayolları ve jandarma ekipleri tedbirlerini artırdı.
Uludağ'da kayak pistleri beyaza büründü
Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.
Özellikle 1'inci ve 2'nci Oteller Bölgesi'nde bulunan kayak pistleri, yağan karla birlikte kış manzarasına kavuştu.
Zirvede oluşan kar örtüsü, kayak sezonunu bekleyenler için kışın yaklaştığını gösterirken, otellerde de sezon öncesi hazırlıklar başladı.
Uludağ'da hava sıcaklığı eksi 4 dereceye düştü
Kar yağışıyla birlikte Uludağ'da hava sıcaklıklarında da düşüş yaşandı.
Zirvede sıcaklık eksi 4 dereceye kadar gerilerken, gün içerisinde hava sıcaklığı eksi 1 derece olarak ölçüldü.
Soğuk havanın etkisiyle yüksek kesimlerde kar örtüsü oluşurken, zirvede kış koşulları kendini göstermeye başladı.
Uludağ yolunda kar mesaisi başladı
Kar yağışının etkili olduğu Uludağ yolunda ulaşımın aksamaması için Karayolları 14'üncü Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Özellikle zirveye ulaşımı sağlayan güzergâhta yolların kapanmaması ve araç trafiğinin güvenli şekilde devam etmesi amacıyla tedbirler alındı.
Karayolları ekipleri, kar yağışının ulaşım üzerindeki olumsuz etkilerini önlemek için bölgede çalışmalarına devam ediyor.
Jandarma kar lastiği olmayan araçları zirveye göndermiyor
Uludağ'a çıkış güzergâhında jandarma ekipleri de trafik güvenliğine yönelik kontrollerini sürdürüyor.
Bölgede kar yağışı ve düşük hava sıcaklıkları nedeniyle kar lastiği bulunmayan araçların zirveye çıkmasına izin verilmiyor.
Ekipler, sürücülerin kış koşullarına uygun araçlarla yola devam etmesini sağlamak amacıyla denetim gerçekleştiriyor.
Uludağ'da kayak sezonu ne zaman açılacak?
Uludağ'da kar yağışının başlamasıyla birlikte oteller yeni sezon için ön hazırlıklarına başladı.
Kayak merkezinde sezonun, kar durumuna bağlı olarak Aralık ayının ortalarında açılması bekleniyor.
Ancak sezonun başlayacağı kesin tarih henüz açıklanmadı. Kayak pistlerinin kullanıma açılması, önümüzdeki dönemde oluşacak kar örtüsüne göre netleşecek.
Uludağ'da yarın hava nasıl olacak?
Uludağ'da 8 Kasım 2026 Pazar günü yağışlı sistemin etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının daha da düşeceği zirvede, en düşük sıcaklığın eksi 8 derece, en yüksek sıcaklığın ise eksi 2 derece dolaylarında olması öngörülüyor.
Sıcaklıkların sıfırın altında kalmasıyla birlikte mevcut kar örtüsünün donarak yüzeyde kalması bekleniyor.
Bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle Uludağ'a çıkacak sürücülerin yol ve hava koşullarını dikkate almaları önem taşıyor.





