1 Kasım itibarıyla hacizli araç satışında yeni bir dönem başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un duyurduğu bu yeni düzenlemeyle birlikte neler değişiyor ve bu değişiklikler vatandaşı nasıl etkileyecek?

Yeni Uygulama Nedir?

Yedieminlerde bulunan ve artık hukuken muhafazasına gerek kalmamış malların nasıl tasfiye edileceği konusunda önemli değişiklikler getirildi. İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

"Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç geçtiğimiz günlerde yedieminlerde bulunan ancak hukuken artık muhafazasına gerek kalmamış malların kamu ve tarafların menfaatleri gözetilerek tasfiyesine dair 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla hayata geçirilecek bir uygulama getirildiğini açıkladı."

İhale Yöntemi İle Satış

Rehin işlemine konu olan malların, elektronik satış ortamında, yani internet üzerinden ihale yöntemi ile satılacağı belirtildi. Bu düzenlemenin yanı sıra, alıcı bulamayan malların MKE A.Ş.'ye mülkiyet devri yapılarak hak sahiplerine ödeme yapılacağı ve mülkiyet devri yapılamayan malların Türk Kızılay Derneği'ne bedelsiz olarak devredileceği ifade edildi.

“İhracat Rakamları Takdire Şayan” “İhracat Rakamları Takdire Şayan”

Yedieminlerde satışa sunulan araçların detaylı bilgileri olmadan ihaleye çıktığı, bu nedenle almayı düşünen vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

İhaleye Kimler Katılabilir?

İhaleye katılım için birtakım şartların bulunduğu, bu şartları taşıyan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ihaleye girebileceği açıklandı.

Editör: Umut Gökdaş