Asgari ücret görüşmeleri yaklaşırken, iktidar, işçi ve işveren tarafından sıkça dile getirilen ücret-maliyet-enflasyon dengesi, tekstil sektöründe farklı bir boyut kazanıyor.

Enflasyon, Tekstil Sektörünün Markalaşma Çabalarını Sekteye Uğrattı

'Enflasyonun Etkisi'

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, sektörün yıllardır markalaşma çabalarının enflasyon ve resesyon sebebiyle sekteye uğradığını ifade ediyor.

"Gençler artık hızlı moda yerine yavaş modaya geçti... Bu sebepten dolayı değişecek ve dönüşeceğiz, katma değerli ürünlere döneceğiz. Ama enflasyon ve resesyon bizi negatif etkiledi."

Sermaye Desteğine Vurgu

Sektörün Ar-Ge yatırımlarına ve markalaşmaya yöneleceğini belirten Kaya, devletten sermaye desteği beklentisini dile getiriyor.

Rekabet Alanının Değişimi

Sun Tekstil Başkan Yardımcısı Sabri Ünlütürk, Türkiye'nin artık Bangladeş ve Pakistan gibi ülkeleri rakip olarak görmemesi gerektiğini belirtiyor.

"Türkiye'de bütün sektörlerin tamamı böyle olmalı."

İşçi Hakları ve Verimlilik Üzerine

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Aslanoğlu, işçinin gelirini sürekli konuşan işverenlere alternatif çözüm yollarını öneriyor.

"Gelin verimliliği nasıl yükselteceğinizi konuşalım... Türkiye'de, eskiden olduğu gibi, işçilerin en azından yoksulluk sınırında bir ücretle çalışma hakları var"

Türkiye'nin tekstil sektöründe markalaşma çağrısının asgari ücret tartışmalarındaki yeri ve önemi, gelecekteki ekonomik gelişmeler için belirleyici olacak gibi gözüküyor.

Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak

Editör: Fırat Çelik