Okullar Ne Zaman Kapanacak, Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak? Okullar Ne Zaman Kapanacak, Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığının 2003 yılında başlattığı "İlköğretim Öğrencilerine Ücretsiz Ders Kitabı Temini" projesi ile 2006 yılında ilk kez başlattığı orta öğretim öğrencilerine ücretsiz ders kitabı dağıtımını bu yıl da sürüyor. İnegöl İlçe Müdürlü tarafından organize edilen ve MODEF binasında hazırlanan 718 bin ücretsiz ders kitapları poşetlenerek, İnegöl, Yenişehir ve İznik ilçelerindeki okullara gönderilmeye başlandı.

718 BİN ADET KİTAP GELDİ

Fuar alanındaki çalışmaları yerinde inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, 5-6 yıldan beri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere kitapların gönderildiğini belirterek, "Güzel bir yaz tatili sonucunda 1 Eylül günü öğretmenlerimiz okullarına gelecek. Okullarımızda öğrencilerimize ek sınavlar yapılacak.10 Eylül sabahı da ilköğretim 1. sınıf ve okul öncesi öğrencilerimiz ders başı yapacak. 17 Eylül sabahı da tüm okullarımız da eğitim öğretime başlanacaktır.5-6 yıldan beri bakanlığımız tarafından öğrencilerimize kitaplar gönderilmekte. Bizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, oluşturduğumuz bir komisyon marifetiyle İnegöl"ümüze gelen kitaplarımızı hem ilçemizdeki, belde ve köylerdeki okullarımıza hem bize bağlı olarak Yenişehir ve İznik"teki okullarımıza kitapların bu dağıtım merkezin yapıyoruz. İlçemize 718 bin adet kitap geldi. Bunların yaklaşık P"si bugüne kadar dağıtıldı. Önümüzdeki 1 hafta içersinde diğer geriye kalan kısım dağıtılacak ve 10 Eylül sabahı ilkokul öğrencilerimize, 17 Eylül sabahı da tüm okul öğrencilerimizin hazır poşetlenmiş kitapları masalarında olacak. Hiçbir gecikmeye meyil kalmadan ilk gün öğrencilerimiz ders yapabilecek şekilde kitapları hazırlanmıştır."diye konuştu.

KİTAPLARIN P"Sİ DAĞITILDI

Uzun yıllardan beri bu organizasyonun İnegöl"de yapıldığını ifade eden Baştürk, "Şube Müdürümüz Özer Yılmaz Başkanlığında bu çalışmalar yapılıyor. Hiçbir zaman kaybı yapılmadan, en ekonomik şekilde çalışmalar yapılarak okullarımıza ulaştırılıyor. Okullarımızda da bu kitaplar eğitim öğretim başlayıncaya kadar öğrencilerimizin sıralarına götürüp konuluyor. İnegöl"de yaklaşık 50 bin öğrenciye Yenişehir ve İznik"te de yaklaşık 15 bin öğrenci düşündüğümüz zaman 65 bin öğrencimize 718 bin kitabı zamanında ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu konuda bakanlığımız çok hassas davranmaktadır. Herhangi bir gecikmeye herhangi bir aksaklığa meyil verilmemesi konusunda bizlerden hassas davranmamız istenmektedir. Bizde bu hassasiyet çerçevesinde görevimizi yapıyoruz. Ramazan ayında dağıtımlara başladık, bugün itibariyle P"si, P"si de önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır. Bütün kitaplarımız gelmiştir. Herhangi bir problem kalmamıştır. Bundan dolayı öğrencilerimiz kitaplarını masalarında hazır göreceklerdir. Kitaplarımızın öğrencilerimize, Türk milli eğitimine hayırlı olmasını diliyorum. Yapılan çalışmalarda gecelerini gündüzlerine katarak beraber çalışan şube müdürümüze ve ilgili görevli şefimiz Nihat beye teşekkür ediyorum. Yardımcı arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar onlara da teşekkür ediyorum."dedi.