Türkiye'nin farklı bölgelerinden acı haberler geldi. Aynı gün içinde üç doktor yaşamlarına son verdi. Bu trajik olaylar, sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlukları ve sağlık sektöründeki mevcut sorunları bir kez daha gündeme getirdi.

Üç Şehirden Üç Acı Haber

Dr. Rümeysa Keleş ve Dr. Eren Özkara'nın Kaybı

TTB tarafından yapılan ilk açıklamada, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nde görevli Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışan Dr. Eren Özkara'nın trajik şekilde hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

SSB ve ASELSAN'dan büyük anlaşma! SSB ve ASELSAN'dan büyük anlaşma!

Mersin'den Gelen Acı Bilgi

Aynı gün içinde, Mersin'den de benzer bir acı haber alındı. Toros Devlet Hastanesi'nde görevli Acil Uzmanı Dr. Fulya Keçeci de yaşamına son verdi.

“Üzgünüz ama öfkeliyiz de... Hekimlik mesleğinin ve sağlık ortamının ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı, sağlıkta şiddet gibi birçok nedenle kıskaca alınmasını kabul etmiyoruz. Yaşamak ve yaşatmak için mücadele çağrımızı yineliyoruz”

Sağlık camiası, bu acı kayıpların ardından hekimlik mesleğinin karşılaştığı zorluklara dikkat çekmeye devam ediyor. Yoğun çalışma saatleri, şiddet, ekonomik baskılar ve psikolojik zorluklarla mücadele eden sağlık çalışanları için acil çözümler talep ediliyor.

Editör: Fırat Çelik