Türkiye ekonomik krizle boğuşmaya devam ederken en beklenmedik sektörde yaşanan iflaslarla 30 bin kişi işsiz kaldı.

Türkiye'de küresel gelişmelere bağlı olarak ekonomik kriz yaşanıyor. Bu kriz ülke tarihindeki en büyük krizlerden birisi olarak adlandırılıyor. A'dan z'ye her ürüne sürekli zam geliyor ve vatandaş fiyatları takip etmekte zorlanıyor.

iflaslar-var.jpeg

Herkes krizin ne zaman biteceğini merak ederken iflas haberleri peş peşe geliyor. Fiyat istikrarının olmaması nedeniyle birçok sektörde sorun çığ gibi büyüyor. İşten çıkarmaların arttığı sektörler var. İşletmelerin en büyük sorunlarından birisi ise nakit akışı. Şuan ülke piyasasında nakit akışı çok yavaşladı.

iflas-arti.jpg

Nakit para döngüsü yavaşladıkça sektörler daha da çıkmaza giriyor. Bununla birlikte de iflaslar artıyor. Son olarak çok büyük iflasların yaşandığı sektör ise herkesi şaşırttı. Vatandaşın en son iflas eder diyeceği sektörde büyük kriz yaşanıyor. Akaryakıt istasyonlarındaki sıkıntı çok büyük.

para-yok.jpg

Kazanç marjı düştüğü için son 1 yılda binlerce akaryakıt istasyonunun iflas ettiği tespit edildi. Edinilen bilgiye göre 2022 yılının sonundan bugüne kadar toplam 2 bin akaryakıt istasyonu iflas etti. Her akaryakıt istasyonunda ortalama 15 kişinin istihdam edildiği düşünülecek olursa bu iflaslarla 30 bin kişi işsiz kaldı.

akaryakit.jpg

Litre başına 2 lira civarında olan kar marjı maliyetleri karşılamaya yetmiyor. Akaryakıt istasyonlarını temsil eden isimler kar marjı yükseltilmezse yeni iflasların görülebileceğini belirtiyor. Türkiye'de akaryakıt istasyonu açmanın çok maliyetli olduğunu belirten yetkililer, buna rağmen kazançların ise çok düşük olduğunu savunuyor. Sektör temsilcilerinin talepleri doğrultusunda bir çalışma yapılacak mı merak ediliyor.

Altın Fiyatları Yükseliyor! 19 Mayıs Canlı Altın Fiyatları Altın Fiyatları Yükseliyor! 19 Mayıs Canlı Altın Fiyatları

EDİTÖR:Fırat Çelik

Editör: Fırat Çelik