Soğuk hava dalgasının etkisi altına giren ülke genelinde, birçok bölgede yağış bekleniyor. Peki, sıcaklıklar nasıl değişecek ve hangi illerde dikkatli olunması gerekiyor? İşte, merak edilen tüm detaylar ve önemli uyarılar.

Genç Gazete Hava Durumu 27.01 (1)-2

Tahta Kurusu Nedir ve Nasıl Başa Çıkılır? Tahta Kurusu Nedir ve Nasıl Başa Çıkılır?

Yoğun Kar Yağışı ve Kuvvetli Rüzgar Bekleniyor

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Özellikle Doğu Karadeniz kıyı illeri ile Hakkari, Şırnak ve Siirt'te kuvvetli yağışlar bekleniyor. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışı tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması gereken bu bölgelerde, ulaşımda aksamalar yaşanabilir.

Genç Gazete Hava Durumu 27.01 (1)-1

Kuvvetli Rüzgarın Etkisi

Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarlar, olası olumsuzluklara karşı tedbir alınmasını gerektiriyor.

Genç Gazete Hava Durumu 27.01 (2)-1

Bölgelerimizde Hava Durumu

Marmara ve Ege bölgesi parçalı ve çok bulutlu olacak. Özellikle Marmara'nın yağışlı geçmesi ve Ege'nin kuzey kesimlerinde yağmur ile karla karışık yağmur bekleniyor.
İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise kar yağışı tahmin ediliyor.

Genç Gazete Hava Durumu 27.01 (3)

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında olacağı, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtiliyor.

Genç Gazete Hava Durumu 27.01 (4)

Rüzgarın genellikle kuzeybatı ve batılı yönlerden esmesi, güneydoğu kesimlerinde ise güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Genç Gazete Hava Durumu 27.01 (2)Son dakika gelişmeleri ve hava durumu uyarıları için bizi takip etmeye devam edin. Güvenli ve rahat bir gün geçirmeniz dileğiyle!

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK