Türkiye Uzayda Büyüyen Hedeflerle Adından Söz Ettiriyor. Türkiye, Milli Uzay Programı ve TEKNOFEST kapsamında son yıllarda uzay, havacılık ve teknoloji alanlarında büyük adımlar attı. Aynı zamanda "uzay diplomasisi" konusunda da önemli ilerlemeler kaydetti. Peki bu başarının arkasındaki neler var? Ve Türkiye'nin uzaydaki hedefleri neler?

uzay astronot (6)-1

Uzayda Büyüyen Türkiye

TEKNOFEST ve Bilimle Buluşma

TEKNOFEST'te "Bir çocuk gelsin uçağa dokunsun" sloganıyla binlerce gencin bilimle buluşmasının ardında, Türkiye'nin uzay yolculuğunda büyük adımlar attığı görülüyor.

uzay astronot (5)-1

"Uzay Diplomasisi"nde Hızlanan Adımlar

Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin "Dünya Uzay Haftası'nın ulusal koordinatörü" seçilmesi ve Türkiye Uzay Ajansı'nın NASA ile işbirliği, ülkenin bu alandaki uluslararası etkisini artırıyor.

"Bir çocuk gelsin uçağa dokunsun" sloganıyla çıkılan yolda binlerce gencin bilimle buluşması ve bu alanda projeler geliştirerek Türkiye'nin uzay yolculuğunda basamak koyması sağlandı.

uzay astronot (4)-1

IAC Organizasyonuna Türkiye'nin Talibi Olması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın liderliğindeki heyet, 2026 yılında Antalya'da düzenlenecek olan "Uluslararası Uzay Kongresi"ne ev sahipliği yapmak için sunumlar gerçekleştirdi. Türkiye'nin bu büyük etkinliği üstlenmesi halinde, etkinlik NEST Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

uzay astronot (3)-1

TUA ve Milli Uzay Programı'nın Önemi

2018'de atılan adımla kurulan Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Milli Uzay Programı'nın hedeflerini belirledi. Bunlar arasında, bir Türk vatandaşının uzaya gönderilmesi, yeni nesil uydu geliştirme ve uzay limanı işletmesi kurma gibi büyük hedefler bulunuyor.

uzay astronot (2)-1

Uzay Yolculuğunun Tarihçesi

21. yüzyılla birlikte Türkiye'nin uzaydaki hedefleri büyümeye devam ediyor. GÖKTÜRK-2 ve Türksat serisi uydularla başlayan bu yolculuk, yerli ve milli uyduların geliştirilmesiyle devam ediyor.

uzay astronot (1)-1

Dünya Uzay Haftası

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya Uzay Haftası, bu yıl "Uzay ve Girişimcilik" temasıyla kutlanıyor. Bu hafta, uzayın keşfi ve kullanımı ile ilgili önemli dönüm noktalarını işaret ediyor.

Bu yanlışı yaparsanız Whatsapp hesabınız kısıtlanabilir! Bu yanlışı yaparsanız Whatsapp hesabınız kısıtlanabilir!

Editör: AYHAN BAYRAKTAR