Türkiye, Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen trajik olayın ardından yas içinde. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristler tarafından yapılan hain saldırıda hayatını kaybeden 9 kahraman askerimizden 6'sı, bugün memleketlerinde hüzünle ve saygıyla anılarak son yolculuklarına uğurlanıyor. Şehitlerimiz, Kahramanmaraş, Niğde, Giresun, Ordu, Eskişehir ve Aksaray'da düzenlenecek törenlerle ebediyete intikal edecekler.

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada

Şehitlerimizin Anısına Düzenlenen Törenler

Tüm Türkiye'yi yasa boğan bu elim olay sonrası, şehitlerimiz için Kahramanmaraş, Niğde, Giresun, Ordu, Eskişehir ve Aksaray'da anma törenleri düzenleniyor. Her bir şehit, kendi memleketinde, milletinin duaları ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanacak.

Kahramanların Hikayeleri

Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, yedi kardeşin en büyüğü ve bir ağabeyi de asker olan bir ailenin ferdiydi. Gülmez, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa veriliyor.

Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, Giresunlu bir kahraman. Şehit Köroğlu'nun cenazesi, Görele'den uğurlanacak.

23 yaşındaki Sözleşmeli Er Kemal Batur, dört kardeşin en büyüğü olarak Niğde'de defnediliyor.

Ordulu Sözleşmeli Er Murat Atar, 22 yaşında ve 8 aylık bir askeri eğitimin ardından göreve başlamıştı. Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar, Ünye İkizce Merkez Camii'nde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

27 yaşındaki Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin, Eskişehir'de;

31 yaşındaki Piyade Üsteğmen Gökhan Delen ise Aksaray'da anılacak.

Dün Uğurlanan Kahramanlar

Irak'ın kuzeyindeki saldırıda şehit olan 9 askerden 3'ü ise dün uğurlanmıştı. Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir Kahramanmaraş'ta, Uzman Çavuş Hakan Gün Gaziantep'te, Uzman Çavuş Serkan Sayin ise Adıyaman’da son yolculuklarına uğurlandı.

Editör: Umut Gökdaş