Rusya'dan Türkiye'ye göç ederek Antalya'da taşınmaz satın alan ve Türk vatandaşlığına geçen R.M., yani artık Süleyman Aslan, büyük bir dolandırıcılık olayının mağduru oldu.

Üstünden 107 adet uyuşturucu hap çıktı Üstünden 107 adet uyuşturucu hap çıktı

Türk vatandaşlığına geçtikten sonra ismini "Süleyman Aslan" olarak değiştiren R.M., Döşemealtı'nda villa satın almasının ardından, yeni kimliğiyle 15 milyon liralık bir icra ile karşılaştı. 

Dolandırıcılığın Ardındaki Gerçekler

Aslan'ın adına düzenlenen ve kendisinin hiç tanımadığı kişiler tarafından borçlu gösterildiği 15 milyon 500 bin liralık senetler, bir dolandırıcılık vakasının ipuçlarını taşıyor. Aslan, bu senetleri imzalamadığını ve suçlamaları reddediyor.

"Resmi Belgede Sahtecilik" Soruşturması

Süleyman Aslan adına icra takibi başlatan N.S. ve A.Y. hakkında "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla soruşturma açıldı. Bu şüpheliler, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, araç kiralama işi yaptıklarını ve Aslan'la hiçbir doğrudan ilişkilerinin olmadığını iddia etti.

"Türkiye'yi, Türk halkını seviyorum ben de Türküm. Kişisel görüşüm, organize bir suç örgütü tarafından dolandırılmaya çalışıldığım yönünde. Artık ailemin güvenliğinden korkuyorum ve bu yüzden Türkiye'yi terk ettim." - Süleyman Aslan

Aslan'ın avukatı, müvekkilinin resmi makamlar ve vatandaşlık almak için yardımcı olan büro dışında kimseye TC kimlik numarasını ve yeni ismini vermediğini belirtti. Bu, olayın arkasında daha derin bir komplo olabileceğinin sinyallerini veriyor.

Aslan ve avukatının açıklamaları, Türk vatandaşlığına geçiş sürecinde yaşanan bu tür dolandırıcılık vakalarının, yabancı yatırımcılar ve vatandaşlık alanlar için ciddi riskler barındırdığını gözler önüne seriyor. 

Editör: Fırat Çelik