25 yıllık bir geçmişe sahip ve uluslararası pazarlarda etkin bir rol oynayan Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş., ekonomideki durgunluktan dolayı mali zorluklarla karşı karşıya kaldı. Şirket, Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından konkordato sürecine girdiğini duyurdu.

Konya'da kurulan ve 50 kişiye istihdam sağlayan şirket, ekonomik durgunluktan etkilendi ve konkordato ilan etmek zorunda kaldı. Şirketin bünyesinde 8 farklı marka bulunuyor ve ürün yelpazesi kozmetik maskeler, tonikler ve şampuanları içeriyor.

Katılım Bankalarından alınan Kar Payı helal mi? Katılım Bankalarından alınan Kar Payı helal mi?

Konkordato Duyurusu ve Detaylar

"Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş. hakkında konkordato davası açılmış olup, 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı verilmiştir." - Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi

Alacaklılar ve İtiraz Süreçleri

Konkordato süreci kapsamında alacaklıların, ilgili mahkemeye 7 gün içinde itiraz edebilecekleri belirtildi. Bu süreçte, şirketin çalışanları ve iş ortakları da belirsiz bir gelecekle karşı karşıya.

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden yapılan konkordato duyurusunda:

 “Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.ş. (V.N. 9651525568) hakkında Konkordato davası açılmış olup mahkememizce 23/11/2023 tarihli ara karar ile davacı hakkında 23/11/2023 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı verilerek, geçici konkordato komiseri olarak Mali Müşavir Abdulkadir Çetin atanmıştır. İİK'nun 288. maddesi gereğince geçici mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede Mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur.” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Umut Gökdaş