"Türk Kızılay'ın 'Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri' Verildi"

Türk Kızılay, 'Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri'ni Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerine takdim etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, AFAD Başkanı Okay Memiş ve birçok gönüllü bu törende yer aldı. Ödüller, afetler gibi zorlu durumlarda gönüllü çalışmalarıyla öne çıkan kişi ve kuruluşlara verildi.

1A-17

Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, gönüllülerin zaman ve emeklerini karşılıksız olarak ihtiyaç sahiplerine adadıklarını ve Kızılay'ın genç gönüllülerinin gelecek ve umut olduğunu belirtti. Ayrıca, Kızılay kadın teşkilatı gönüllülerinin de şefkat ve merhametle önemli rol oynadıklarını vurguladı.

Vasc

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kırmızı Yelek Gönüllüleri İçin Teşekkürlerini İfade Etti"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türk Kızılay'ın 'Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri' töreninde yaptığı konuşmada, bu özel toplulukla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bakan Göktaş, kırmızı yeleklilerin gönüllülük çalışmalarıyla birçok insanın hayatına dokunduklarını ve onların Türkiye ve insanlık için önemini vurgulayarak, tüm gönüllülere teşekkür etti ve sevgiyle selamladı.

İŞKUR'dan Gelecek Meslekler Raporu: Hangi İşler Yükselişte? İŞKUR'dan Gelecek Meslekler Raporu: Hangi İşler Yükselişte?

1S-1

“Bugün bu kadar çok kahramanla bulunmanın ayrıcalığını sizlerle yaşıyorum”


Her afette kırmızı yeleklilerin gönülleri fethi ettiğini belirten Bakan Göktaş, “İyilik yapmanın gönülden geldiğini, samimiyet gerektirdiğini, aşk ile yapılan her işin hayırlı sonuçlandığını bizlere yaşayarak, yaşatarak kanıtlayan kırmızı yeleklileri her zaman bizlerin gizli kahramanlarımız olarak gördüm. Her afette, her zor günde sayısı artan kırmızı yelekliler, gönüllerimizi de fethi ettiler. Bugün bu kadar çok kahramanla bulunmanın ayrıcalığını sizlerle yaşıyorum. Ülkemizi, dünyayı daha yaşanabilir kılmak için sizler güçlerini birleştirdiniz. Her biriniz bu güçlü ordunun vazgeçilmez nefiri olarak çok büyük bir takdiri hak ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

1Q

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Kızılay Gönüllülerini Övdü"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kızılay'ın gönüllülerini övdü ve onları 'gizli kahramanlar' olarak nitelendirdi. Bakan Göktaş, afetler ve zor zamanlarda Kızılay gönüllülerinin gösterdikleri fedakarlık ve samimiyetle insanların kalplerini kazandıklarını belirtti. Onların Türkiye ve dünyayı daha iyi bir yer yapmak için çabalarını takdirle anarak, bu özverili çalışmaların önemine dikkat çekti.

1D-1

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Gönüllülerin Özverisini Övdü"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, afetlerde görev yapan gönüllülerin önemini vurguladı. Bakan Göktaş, doğal afetler ve salgınlar gibi zor zamanlarda gönüllülerin insanlara yardım ederek, Türkiye'nin güçlü ve yardımsever yapısını gösterdiğini belirtti. Özellikle depremler gibi durumlarda kendi zorluklarına rağmen başkalarına yardım etmek için çaba gösteren gönüllülere minnettarlığını ifade etti.

Csa S A

Ödül alan diğer kurumlar ve isimler şöyle:

"Afetin Gönüllüsü" kategorisinde Mustafa Aydın, "Sporun Gönüllüsü" kategorisinde Mehmet Topal, “Sivil Toplumun Gönüllüsü” kategorisinde Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar ile Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Zeki Açıkgöz, “Kurumsal Gönüllü” kategorisinde LC Waikiki CEO Yardımcısı Halil İbrahim Avaşlı ile Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, “Medyanın Gönüllüsü” kategorisinde gazeteci Fulya Öztürk, “Evrensel Gönüllü” kategorisinde Server Beşirli, “Kızılay Kızılhaç Kırmızı Aile Gönüllüsü” kategorisinde Mamazhakyp Uulu Ashim, “Kızılay Özel Ödülü” kategorisinde merhum Nurican Gök adına anne ve babası Nevriye ve Kemal Gök, “gonulluol.org En Aktif Kullanan Genç Kızılay Topluluğu” kategorisinde Diyarbakır Genç Kızılay Başkanı Mehmet Şirin Şenkul, “gonulluol.org En Aktif Kullanan Kızılay Kadın Topluluğu” kategorisinde Kızılay Kartal Kadın Başkanı Ayşe Neşe Kaynar, “gonulluol.org En Aktif Kullanan Kızılay Engelsiz Topluluğu” Kızılay Engelsiz Urla Başkan Yardımcısı Aynur Ünsel, “gonulluol.org En Aktif Kullanan Kızılay İl Merkez Şubesi” kategorisinde Kızılay Hatay Şube Başkanı Şükrü Kudret Özbakış, “gonulluol.org En Aktif Kullanan Kızılay İlçe Şubesi Ödülü" kategorisinde Mustafa Türk (Fatih Şubesi), "En Fazla Göreve Katılan Gönüllü Ödülü" kategorisinde Melek Turan, "Nüfusu Oranına Göre En Fazla Gönüllü Sayısı Olan Kızılay İl Merkez Şubesi Ödülü" kategorisinde Volkan Burak Mumcu (Erzincan Şubesi), "Nüfusu Oranına Göre En Fazla Gönüllü Sayısı Olan Kızılay İlçe Şubesi Ödülü" kategorisinde Murat Kocagül (Akdağmadeni Şubesi)."

"Bursa Genç Kızılay ve Ömer Faruk Çalışkan"

Gdfg

Editör: Abdullah Argun