Can Holding soruşturması kapsamında Turgay Ciner hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Ciner Grubu’na ait Park Holding ve bağlı şirketlere TMSF kayyum olarak atandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “örgütü yönetme”, “suçtan elde edilen malvarlığı değerlerini aklama” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından yürütülen soruşturmayı genişletti. Bu kapsamda yurt dışında olduğu belirlenen iş insanı Turgay Ciner için 28 Eylül 2025 tarihinde tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Soruşturma dosyasında, Ciner’in sahibi olduğu medya şirketlerinin 2024 yılında Can Holding tarafından yapılan satın alma ve devir işlemlerinde suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklandığına ilişkin kuvvetli şüphe bulunduğu kaydedildi.

Başsavcılık açıklamasında, “Şüpheli Turgay Ciner’in sahibi ve yetkilisi olduğu Ciner Grup’a ait Park Holding A.Ş. ile bu holdinge bağlı AFC İthalat İhracat Turizm A.Ş, Zeyfa İthalat İhracat A.Ş ve Silopi Elektrik Üretim A.Ş’ye TMSF kayyum olarak atanmıştır” ifadelerine yer verildi.

12. YARGI PAKETİ SON DURUM | 12. Yargı Paketi Meclis'e geldi mi, ne zaman yasalaşacak?
12. YARGI PAKETİ SON DURUM | 12. Yargı Paketi Meclis'e geldi mi, ne zaman yasalaşacak?
İçeriği Görüntüle

Operasyon kapsamında, Park Holding ve bağlı şirketlerde yöneticilik yapan 10 kişi hakkında eş zamanlı gözaltı ve arama işlemleri uygulandı. Soruşturmanın titizlikle sürdüğü bildirildi.

Kaynak: dunya.com