2023 yılının enflasyon rakamları sonunda açıklandı ve memur ile emeklilerin alacakları zam oranları belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri, yılın ikinci yarısında gerçekleşen yüzde 37,57'lik enflasyon oranı ile doğru orantılı olarak yüzde 37,57 zam alacaklar.

Memur ve Emekliler İçin yeni yıl zamları açıklandı

Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı... Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı...

Memur ve memur emeklileri ise sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkıyla kazanç elde edecekler. Temmuz ayında yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı alan bu grup, aynı dönemde gerçekleşen yüzde 31,5'lik enflasyon farkını da alarak toplamda yüzde 37,5 oranında zam alacak.

Memur ve Emekliler İçin yeni yıl zamları açıklandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Memur ve memur emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz. Elimizden gelen tüm imkanlarla emeklilerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullanarak, memur ve memur emeklilerine yönelik artış hedeflerini belirtti.

Bu gelişmelerle birlikte, memurlar ve emekliler, 2023 yılında enflasyonun etkisiyle önemli bir miktarda maaş artışı elde edecekler.

Editör: İHSAN KURAN