Haftanın ilk gününde yurtta hava nasıl? 29 Nisan Pazartesi Hava Durumu Haftanın ilk gününde yurtta hava nasıl? 29 Nisan Pazartesi Hava Durumu


İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayında toplu iftarların yasaklandığı kararı açıklanmıştı.

Sağlık Bakanlığı da ramazan ayında oruç tutacaklara koronavirüsle mücadele konusunda bazı tavsiyelerde bulunarak, Akraba veya komşuyla evde iftar düzenlemeyin uyarısını yaptı.

Bu yasağa aldırış etmeyen vatandaşlar, apartmanda toplu iftar programı düzenledi. Mesudiye Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeginin ardından korkulan oldu. Yemeğe katılan kişilerden ikisinin yapılan testleri pozitif çıktı ve hastanede tedavi altına alındı. İftara katılan diğer kişiler de evlerinde karantinaya alındı.


Akraba veya komşuyla evde iftar düzenlemeyin uyarısı yapan Sağlık Bakanlığı, "Akraba, komşu ve dostlarla beraber evde iftar yemekleri düzenlemekten kesinlikle uzak durulmalı. Camiler kapalı olduğu için teravih namazları, mukabeleler ve dualar gibi ibadetleri herkes kendi evinde yapmalı.
İbadet sırasında kullanılan seccade, tespih gibi malzemelerin kişiselleştirilmesi gerekiyor." dedi.