Sahibinden isimli 2. el araba ilan sitesine verilan Togg ilanları dikkat çekti. İlk çıktığında fahiş fiyatlara ilan verilen Togg’ların fiyatlarının geri çekildiği gözlemlendi.

 

Togg almaya hak kazanan bazı vatandaşlar aracı alır almaz 2. el araba ilan sitelerine fahiş fiyatlara koyarken gelen yasa sonrası bu fiyatlar sert bir şekilde geri çekildi.

Motorcular Bu Haber Size! Doğru Motosiklet Kaskının Önemi ve Kask Fiyatları Motorcular Bu Haber Size! Doğru Motosiklet Kaskının Önemi ve Kask Fiyatları

Kura çekimiyle Togg almayta hak kazanan bazı vatandaşlar fırsatçılık yaparak 1 milyon 200 bin TL civarında sahip oldukları arabalarını 2.el araba ilan sitelerine astronomik rakamlardan satışa çıkardılar. 3 milyon 500 bin TL’ye satışa sunulan Togg bunun en büyük örneği olarak Haber sitelerine ve kanallarına konu olmuştu.

Ticaret Bakanlığı ikinci el araçlaın sıfır araç fiyatının üzerinde satılamayacağına yönelik adımlar attı. Bu yasağı çiğneyenlere ise 300 bin TL para cezası vereceği ifade edildi.

 SATIŞA ÇIKARILAN TOGG’LARIN FİYATI

Yasa değişikliği sonrası 2. el ilan sitelerinde araba fiyatlarının geri çekildiği gözlemlenirken  verilen Togg ilanlarında da artık astronomik rakamların istenmediği görüldü. Daha önce 3 milyon 500 bin TL’ye satılmaya çalışılan Togg’lar 1 milyon 500 TL’ye satılıyor.

Editör: Fırat Çelik