Ticaret Bakanlığına bağlı Reklam Kurulu, otomotiv sektöründe fahiş fiyat uygulamalarına karşı keskin bir mücadele başlattı. İnternet üzerinde düşük fiyatlarla ilan verip, gerçekte çok daha yüksek fiyatlarla satış yapmaya çalışan dört firmaya toplamda 1 milyon 388 bin 512 lira ceza uygulandı.

Genç Gazete Togg'un Yeni Modeli Togg T10F'den Ilk Görüntüler İşte Özellikleri10

Fahiş Fiyatla Satış Yapan Firmalara Göz Açtırılmıyor

Togg T10X V2 Modeli İçin Yanıltıcı Reklam

Yapılan denetimlerde, bir firmanın Togg T10X V2 modeli için yayınladığı reklamda aracın fiyatını 1 milyon 500 bin lira olarak gösterdiği, ancak tüketiciye 2 milyon 900 bin lira fiyat teklif ettiği ortaya çıktı.

Reklam Kurulu, bu durumu tüketicileri yanıltmak ve mağdur etmek olarak değerlendirerek, firmaya 347 bin 128 lira idari para cezası ve reklam durdurma cezası verdi.

İnegöl'deki o Şirket 1,5 Milyar TL'ye Satıldı İnegöl'deki o Şirket 1,5 Milyar TL'ye Satıldı

Genç Gazete Togg'un Yeni Modeli Togg T10F'den Ilk Görüntüler İşte Özellikleri5

Dürüst Rekabete Aykırı Uygulamalar

"Reklamların yanıltıcı nitelikte olması ve dürüst rekabet ilkelerine aykırılık teşkil etmesi, bu tür uygulamalara karşı müdahalemizi gerektirmiştir." - Reklam Kurulu

Genç Gazete Togg'un Yeni Modeli Togg T10F'den Ilk Görüntüler İşte Özellikleri12

Diğer Markalara da Reklam Durdurma Cezaları

Reklam Kurulu, Togg dışında da yanıltıcı reklam yapan otomobil markalarına karşı harekete geçti. Bir markanın "bakım ücretinin 1.449 liradan başladığı" yönündeki reklamlarının gerçeği yansıtmadığı ve yanıltıcı olduğu gerekçesiyle durdurulduğunu belirtti. Başka bir markanın "Şimdi alın, Şubat 2024'te ödemeye başlayın" kampanyası da gerçeği yansıtmadığı için eleştirildi.

Genç Gazete Togg'un Yeni Modeli Togg T10F'den Ilk Görüntüler İşte Özellikleri13

Reklam Kurulu'nun bu kararlı adımları, tüketici haklarının korunması ve adil ticaret uygulamalarının desteklenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Genç Gazete Togg'un Yeni Modeli Togg T10F'den Ilk Görüntüler İşte Özellikleri14

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK