Türkiye’nin elektrikli otomobili olan Togg’u satın almak isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Türkiye’nin en büyük ikinci el araba sitelerinden biri olan Sahibinden’de Togg almak isteyenler ellerindeki aracı satmak için ilanlar açarken son haftalarda bu ilanların arttığı gözlemlendi.

Kırlent Evim: Kumaştan Sanata Uzanan Yarım Asırlık Serüven Şimdi MODEF Fuarı'nda Sizlerle Kırlent Evim: Kumaştan Sanata Uzanan Yarım Asırlık Serüven Şimdi MODEF Fuarı'nda Sizlerle

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA EK VERGİ GELDİ TOGG’A OLAN TALEP ARTTI

Türkiye, Mart ayında aldığı bir karar doğrultusunda Çin'den ithal edilecek elektrikli araçlara yüzde 40 oranında ilave gümrük vergisi uygulamaya başladı. Bu kararla birlikte uzun yıllardır yüzde 10 seviyesinde uygulanan gümrük vergisi yüzde 40 daha artırılarak vergi duvarı yükseldi.

SAHİBİNDEN’DE “TOGG ALMAK İÇİN SATILIKTIR” İLANLARI

Alınan bu kararın Türkiye’de Togg’a olan talebin artırılması yönünde olduğu düşünülürken atılan adımın sonuç verdiği gözlemlendi. Sahibinden isimli ikinci el araba sitesindeki ilanlar incelendiğinde Togg almak için aracını satışa koyanların sayısının arttığı görüldü. Söz konusu ilanlarda araçların satış nedeni olarak çok sayıda “Togg almak için” ibareleri yazılması dikkatlerden kaçmadı.

sahibindende-togg-furyasi-haberi-alan-arabasini-satisa-koydu-sahibinden2

Editör: Fırat Çelik