TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda gerçekleşen toplantıda, TikTok'a yönelik çeşitli konularda uyarılar yapıldı. TikTok Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, komisyon üyelerine platformun güvenlik önlemleri, yatırımları ve vergi ödemeleri hakkında detaylı bilgiler sundu.

TikTok kapatılacak mı? Son durum ne?

Emir Gelen, TikTok'un Türkiye'de 10 aylık süreçte 449 milyon lira dijital hizmet vergisi ödediğini belirtti. Ayrıca, algoritma şeffaflığı konusuna vurgu yaparak, ilgili düzenleyici kurumları bilgilendirdiklerini ve konuyla ilgili detaylı bir raporu komisyonla paylaşacaklarını ifade etti.

TikTok kapatılacak mı? Son durum ne?

Komisyon üyeleri, TikTok'un dezenformasyonla mücadeledeki rolüne dair sorular yöneltti. Gelen, TikTok'un dezenformasyonla mücadele konusunda Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) gibi kurumlarla iş birliği yaptığını ancak bu iş birliğinin yalan haberlere müdahale anlamına gelmediğini açıkladı.

TikTok kapatılacak mı? Son durum ne?

O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi

Siber dilencilik konusunda sıfır tolerans politikası benimsediklerini vurgulayan Gelen, platformun bu tür faaliyetleri tespit ettiği an hesaplara yaptırım uyguladıklarını belirtti. Ayrıca, kara para aklama konusunda MASAK ile iş birliği yaptıklarını ve canlı yayında para transferlerinde kimlik ibrazı zorunluluğu getirdiklerini açıkladı.

TikTok kapatılacak mı? Son durum ne?

TikTok'un yaş sınırlamaları konusunda çalışma başlatacaklarını belirten Gelen, çocukların güvenli internet kullanımı konusunda BTK ve Güvenli İnternet Derneği ile iş birliği yapacaklarını ifade etti.

Toplantı sırasında, TikTok üzerinde dekolte göstererek kira yardımı talep eden bir kullanıcı örneği ele alındı. Gelen, bu tip içeriklerin topluluk kurallarına aykırı olduğunu ve tespit edildiklerinde yaptırım uygulandığını belirtti. Canlı yayınları yönetme konusunun zorlu bir süreç olduğunu kabul eden Gelen, yapay zeka kullanarak içerikleri denetlediklerini ve olası ihlallerde insan yöneticilere bildirdiklerini söyledi.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57