Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve diğer 6 Süper Lig kulübünü, çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. TFF tarafından yapılan açıklamaya göre, kulüplerin ve yöneticilerin sportmenliğe aykırı hareketleri, açıklamaları ve taraftarların çirkin tezahüratları bu disiplin kararlarının temelini oluşturdu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Sportmenliğe Aykırı Hareket ve Hakem Açıklamaları

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Aynı şekilde, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da kulübün sosyal medya hesabına yaptığı hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar sebebiyle disiplin kuruluna gönderildi.

Beşiktaş, derbi galibiyeti olmadan sezonu kapatacak Beşiktaş, derbi galibiyeti olmadan sezonu kapatacak

Samsunspor, Galatasaray, Gaziantep FK ve Beşiktaş: Çirkin ve Kötü Tezahürat

Samsunspor, Galatasaray, Gaziantep FK ve Beşiktaş kulüpleri, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Ayrıca, Samsunspor ile Galatasaray kulüpleri, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gerekçesiyle de disipline gönderildi.

Kasımpaşa: Talimatlara Aykırı Hareket

Kasımpaşa Kulübü, talimatlara aykırı hareketi nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Galatasaray Kulübü Yöneticisi Metin Öztürk ve Adana Demirspor Yöneticileri: Hakem ve Talimat İhlalleri

Galatasaray Kulübü Yöneticisi Metin Öztürk, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ile Adana Demirspor Kulübü İdarecisi Metin Korkmaz da talimatlara aykırı hareketleri sebebiyle PFDK'ya sevk edildi.

Pendiksporlu Halil Akbunar: Kural Dışı Hareket

Lig müsabakasında kırmızı kart gören Pendiksporlu Halil Akbunar, kural dışı hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na gönderildi.

Bu gelişmelerle birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu, futbol camiasında yaşanan disiplin ihlallerine karşı kararlı bir tutum sergilemeye devam ediyor. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun yapacağı değerlendirmeler sonucunda kulüplere uygulanacak cezalar belirlenecek.

Editör: Şaban Kılıçcı