Yalova'nın Termal bölgesindeki Retaj Otel'de gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında; Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SPOR PARKI

Aktaş, İnegölspor tesislerinin bulunduğu Yeni Devlet Hastanesi'nin arkasındaki alanda yapılması planlanan projede değişikliğe gittiklerini ve spor parkı oluşturmak istediklerini duyurdu

BÜFELER KONUSUNDA RADİKAL ADIM

Alanyurt eski çöplük alanına BURFAŞ tarafından sosyal tesis yapılacağını belirten Aktaş, büfelerle alakalı da radikal bir karar alınacağını duyurdu. Aktaş, "Büfelere kaldırım işgalleri uygulanacak. Son yıllarda bazı büfelerin amacı dışında hizmet verdiğini, kendilerinin tanınan yer sınırlarını aştıkları tespit edildi. O nedenle kaldırım işgali şeklinde bir karar alacağız. Sınırları aşanlar olursa gerekli cezai işlemler uygulanacak" dedi.

2.EL PAZARI ALANYURTTA DEVAM EDECEK

İkinci el pazarının Alanyurt kapalı pazaryerine taşınması nedeniyle esnafların iş yapamadıkları şeklinde çıkan haberlere de cevap veren Aktaş "İkinci el pazarının bir ölçüsü yok. Bir şey lazımsa lazımdır. Her şey yerinde satılıyor. Esnafın sesine kulak vermek lazım. Açık alanda olması mı kapalı Pazar yerinde olması mı daha iyi. Herkesin her şeyi yaptığı ortam, yok böyle bir şey" diye konuştu.

1 Mayıs 2024'te Resmi Tatil mi? Okullar Açık mı? 1 Mayıs 2024'te Resmi Tatil mi? Okullar Açık mı?

ÜNİVERSİTE MESELESİNE SAHİP ÇIKMADIK

Türkiye genelinde geçen yıl 3 ilçede Üniversite açıldığını ifade eden Aktaş, "Bandırma, İskenderun ve Alanya'ya üniversite kazandırıldı. Eğri oturalım doğru konuşalım; İnegöl olarak gerekli kamuoyunu oluşturamadık. Liselere çıktığımız kadar üniversiteye sahip çıkmadık. Üniversite istiyoruz. İnegöl yerleşkesi içerisinde mezbelelik olan bazı binaları yalvara yalvara yıktık. Diş hastanesi boşaldı neyi bekliyoruz? Depolar var. Bu bir güç meselesi... Üniversiteyi siyasisinden işadamlarından basınına kadar sahiplenmeliyiz. Mesafe almamız gereken bir konu" ifadelerini kullandı. Aktaş, yeni bina yapıldıktan sonra mevcut Belediye Binasının ise göç binası olarak kullanılmasını arzu ettiğini söyledi.

BASIN MENSUPLARINA PASTA SÜRPRİZİ

İnegöl Belediyesi 2016 yılı değerlendirme toplantısına katılan basın mensupları da unutulmadı. Toplantının son bölümünde 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle pasta kesildi. Tüm basın mensuplarının günün kutlayan Başkan Aktaş, bu özel gün nedeniyle hazırlanan pastayı basın mensupları ile beraber kesti.