CİMER’E ŞİKAYET ETTİLER

AHİD Başkanı Naci Köseoğlu yaptığı açıklamada son dönemde gençler arasında çıplaklık ve müstehcen kıyafetlerin yaygınlaştığına dikkat çekmişti. Bu açıklama sonrasında İnegöl’de Halk otobüslerine verilen tesettür tasarımı dikkat çekmişti. İşte bu tasarım bir takım çevreleri rahatsız etti.

“Tesettür tarz değil farz’dır” reklamından rahatsız olan bazı çevrelerin kampanya başlattığı ve CİMER’i şikayet yağmuruna tuttuğu öğrenildi.

Ajansımıza ulaşan bilgiye göre; CİMER’e gelen şikayetler sonrasında İnegöl Emniyet Müdürlüğünden yetkililer aranarak konu hakkında bilgi istendi.

Ekran Alıntısı2-11

BİRGÜN. NET İSİMLİ SİTE TEPKİLERE ÇANAK TUTTU.

Birgün. net isimli sitenin haberini aynen paylaşıyoruz:

İnegöl Din Görevlileri Derneği ilçede hizmet veren halk otobüslerinin üzerindeki reklam alanını kiraladı. Kiralanan reklam alanında, “Tesettür tarz değil farz’dır” başlığı altında bir Kuran ayetine yer verildi.

Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi

AKP iktidarının desteğiyle büyüyen gerici yapıların toplumu dinselleştirmeye dönük faaliyetleri sürüyor. Bu kez de halk otobüsleri aracılığıyla kadınlara nasıl giyineceklerine ilişkin “ders” verildi.Bursa’nın İnegöl ilçesinde halk otobüslerinin reklam alanı İnegöl Din Görevlileri Derneği tarafından kiralandı.

Kiralanan reklam alanına asıl afişte “Tesettür tarz değil farz’dır” başlığı altında Nur Suresi’nin 31’inci ayetinin meali yer aldı.

İlçede tartışma yaratan reklamda, “tesettürün şartları” ise şu şekilde açıklandı: El ve yüz hariç bütün vücudunu örtmeli, vücut hatlarını belli etmemeli, dar ve şeffaf olmamalı.

Halkın yaşam tarzına müdahale etmeye çalışan reklama sosyal medyada tepki gösteren yurttaşlar, Bursa Belediyesi’ni etiketleyerek reklamın kaldırılmasını talep etti.”

Ekran Alıntısı-132

CHP MİLLETVEKİLİ DE  TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Bursa Milletvekili, CHP PM Üyesi, TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu da bu haberi sosyal medyadan paylaşarak tepki gösterdi. Nuthayat Altaca Kayışoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Kadınların yaşam tarzına, tercihlerine, kılık kıyafetlerine, eğitimine, özgürlüklerine burnunuzu sokmaktan vazgeçin. Kadınlar sizin köleniz değil ve kendi tercihlerini yapacak iradeye sahipler.”

İŞTE TÜRKİYE'DE GÜNDEM OLAN O HABER. HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Haber Merkezi