Denizli’nin Tavas ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, tekstil işçilerini taşıyan bir minibüs kontrolden çıkarak refüjü aştı ve karşı şeritte seyreden otomobile çarptı.

Tekstil İşçilerini Taşıyan Minibüs Karşı Şeride Geçti, 13 Yaralı! (2)

 Denizli-Muğla Karayolu Sarabat Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tekstil işçilerini taşıyan A.S. (40) yönetimindeki 20 ADT 091 plakalı minibüs, Tavas makası mevkisine geldiğinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak refüjü aştı. Minibüs, karşı yönden gelen D.A. idaresindeki 20 ABA 768 plakalı otomobille çarpıştı.

Tekstil İşçilerini Taşıyan Minibüs Karşı Şeride Geçti, 13 Yaralı! (1)

Çarpmanın etkisiyle minibüs devrilirken, kazayı gören vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Devrilen minibüs içerisindeki işçiler, itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yaralılara olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra çevredeki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Kaza sonrası minibüs hurdaya dönerken, otomobilde ise maddi hasar oluştu.

İhmalkarlık 13 yaşındaki çocuğun hayatını kararttı İhmalkarlık 13 yaşındaki çocuğun hayatını kararttı

Devrilen minibüs vinç yardımıyla kaldırılarak olay yerinden çekildi. Bu süreçte karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Yol, ekiplerin çalışmalarının ardından kontrollü şekilde tekrar trafiğe açıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA