Belirli bir alanda ya da sadece teknoloji alanında kaydedilen gelişmeler beraberinde bazı zararları ve olumsuz etkileri de getirebilmektedir. Özellikle teknolojinin zararları denildiğinde birçok farklı alanda meydana gelen olumsuz gelişmelerden de bahsedebilmek mümkündür.

Teknoloji alanında kaydedilen gelişmeler, temelde insanların ve bütün olarak insanlığın daha iyi bir yaşam ve daha kaliteli bir iş üretme kapasitesini artırdığı gibi teknolojinin bazı çıktıları ya da kullanımı esnasında bazı zararlar da meydana gelebilmektedir. Örneğin çevresel atıkların, gazların ya da çıktıların giderek artması, küresel ısınmanın artması, işsizlik ve toplu iş gücü niteliksizleşmesi gibi emek üzerindeki olumsuz etkiler, kültürel aşınma ve değer kaybı ile beraber iletişim becerilerindeki sosyal kabiliyetlerin azalması gibi etkiler genel olarak teknolojinin zararları arasında karşımıza çıkabilmektedir.

Dünyanın Dört Bir Yanında Özgürce Yaşama Yöntemi: Dijital Göçebelik! Dünyanın Dört Bir Yanında Özgürce Yaşama Yöntemi: Dijital Göçebelik!

Teknolojinin Yararları

Her ne kadar teknolojinin küresel, toplumsal ve teknik açıdan meydana getirdiği bazı olumsuz özelliklerinden bahsetmiş olsak da aynı zamanda teknolojinin yararları da yaşamı kayda değer biçimde değiştirmiştir. Bu nedenledir ki teknolojinin ortaya koymuş olduğu faydalar, zararlarının kısmi olarak göz ardı edilmesini de sağlamaktadır.