Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle, TBMM ve Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKE) toplamda 552 işçi alımı yapılacak. Bu kapsamda, en az ilkokul mezunu adaylar arasından çeşitli meslek gruplarından işçi alımı için başvurular sürüyor.

Lokanta ve kafelerde KDV değişikliği resmi gazetede Lokanta ve kafelerde KDV değişikliği resmi gazetede

Başvuru süreci 21 Mart'ta başlayıp, 28 Mart 2024'te sona erecek. Adaylar, TBMM için 157, MKE için ise 395 kontenjan için yarışacak. Başvuru yapacak adayların belirtilen genel ve özel şartları taşımaları gerekmekte.

TBMM işçi alımında aranan genel şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi kriterler bulunuyor. Ayrıca, adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmaları ve güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunun olumlu olması gerekiyor.

TBMM işçi alımı başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı (TBMM)/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Bu alımlar, TBMM ve MKE'nin ihtiyaç duyduğu pozisyonlarda görevlendirilmek üzere yapılacak ve adayların Türkiye'nin farklı bölgelerindeki iş imkanlarına erişimini kolaylaştıracak.

Kaynak: Kariyerbankası