Tayland'ın Chonburi eyaletinde bugün meydana gelen trajik bir uçak kazasında, 2 kişilik X-Air Hanuman tipi tek motorlu özel bir uçak tarlaya çakıldı. Kazada, 50 yaşındaki Avusturyalı pilot Stefan Molnar hayatını kaybederken, uçaktaki tek yolcu olan 51 yaşındaki Alman vatandaşı Christian Leonard Schuf ağır yaralandı.

Olay, Pattaya Eastern Havalimanı'ndan kalkış yapan uçağın yaklaşık 10 kilometre mesafedeki bir tarlaya düşmesiyle gerçekleşti. Tarlada çalışan işçiler, kaza sonrasında hemen müdahalede bulunurken, sağlık ekipleri de olay yerine gelerek uçaktan çıkarılamayan ağır yaralı Schuf'u hastaneye sevk etti.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, uçak kaza öncesinde tarlanın etrafında bir süre tur attıktan sonra alçalarak bir ağaca çarptı ve ardından yere çakıldı.

O Firma Boykot Sebebiyle 100'den Fazla Mağazasını Kapattı O Firma Boykot Sebebiyle 100'den Fazla Mağazasını Kapattı

Kazanın nedenine dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, yetkililer tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Detaylı inceleme sonucunda kazanın sebepleri ortaya çıkacak ve benzer olayların önüne geçilebilmesi için gerekli önlemler alınabilecektir.

Editör: İHSAN KURAN