Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu
2 senedir belediye başkanlığı yapan Abdulloviç, 140 sene önce dedelerinin İnegöl'e gelmiş olduklarını ve onların torunları olarak buraları yerinde görmek ve aile ilişkilerinden dolayı ziyarette bulunmak istediğini ifade etti. Ziyaretteki önemli sebeplerinden bir tanesini de Türkiye ve İnegöl'le karşılıklı ekonomik, yatırım ilişkileri kurmak istemeleri olarak belirten Abdulloviç; "Biz Tataristan bölgesi olarak, daha çok Müslüman bir bölgeyiz. Bu yüzden Müslüman bölgeleriyle ilişkiler kurmak daha kolay ve faydalı olacaktır. Yatırım ilişkileri konusunda ilerlemek istiyoruz. İnşallah İnegöl'le güzel bir gelecek kurarız" şeklinde konuştu.
Aynı zamanda belediye başkanı Aktaş'ı seçimlerde aldığı başarıdan dolayı tebrik eden Abdulloviç; "Başarılarının devamını diliyorum. Aynı zamanda başkanla yeni dönemde yeni ilişkiler kurmayı da hedefliyoruz. Bu gezimiz inşallah aynı zamanda bizim açımızdan da başarılı bir gezi olur" dedi.
Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Başkan Aktaş ise "Tataristan bölgesinden gelen çok değerli belediye başkanımıza hoş geldiniz diyorum" diyerek başladığı konuşmasında; "Saygıdeğer başkan aynı zamanda, eski mobilyacılar odası başkanımız değerli Hamdi İdil ağabeyimizin akrabası. Onun vesilesiyle kendisini tanıma imkanına sahip olduk. Seçim sahtı sürecindeyken Hamdi Bey bize konuyu aktarmıştı. Ziyaret İnegöl'ün ticari potansiyelini daha iyi anlayabilmek için özellikle fuar zamanına denk getirildi. Kendileri 3 gün İnegöl'de misafirimiz olacak. Bir taraftan akraba ziyareti gerçekleştirirken, bir taraftan da şehrimizle alakalı tespitler yapacak" dedi.
İnegöl'ün ticari faaliyetlerini ve potansiyelini geliştiren bir şehir olduğunu vurgulayan Aktaş, "İnegöl'lü mobilyacıların, iş adamlarının dünyanın dört bir tarafını gezdiklerini belirtti. İlk bakışta uzak bir bölge gibi düşünülse de yardımcı ve faydalı olabileceğimiz bir şey varsa bu konuda kendilerine destek olmaya, katkı vermeye çalışırız. Tabi özellikle hem dindaşımız olmaları, hem de burada Tatar kökenli vatandaşlarımızın yaşıyor olmasının, bu işin bir artısı olduğunu düşünüyorum. Genel anlamda kendileri şehriyle alakalı bir şeyler anlattılar. Bende İnegöl'le alakalı bir şeyler ifade etmeye çalıştım. Fuar alanımızı gezecekler. İnegöl'ümüz ile alakalı tespitlerde bulunacak. İnanıyor ve ümit ediyorum ki buradan önemli tespitler ile ayrılacaklar" dedi.
Aktaş son olarak, "Sayın başkanda şehri ile alakalı neler yapılabilir noktasında araştırma yapıyor. Ki, bu çok doğal ve güzel bir uygulama. Kendilerine başarı ve muvaffakiyetler diliyorum. Oradaki dostlarımıza dindaşlarımıza selam ve saygılarımı iletiyorum" dedi. Ziyaretin sonunda Aktaş, günün anısına konuk mevkidaşına fincan ve çini hediye etti.
.