Rekabet Kurumu'nun onayıyla tamamlanan satış işlemi, Tat Gıda'nın yüzde 49,04'lük hissesinin Memişoğlu Tarım Ürünleri'ne geçtiğini KAP'a yaptığı açıklama ile duyurdu. Ancak bu satışın en ilginç yanı, alıcı firmanın da "Tat" markası altında faaliyet göstermesi oldu. 

Memişoğlu'nun Tat'lı Hikayesi

1977 yılında Muş'ta temelleri atılan Memişoğlu, bugün 350 bin metrekare alanda 9 fabrika ile 100 ülkeye 200 milyon dolarlık bakliyat ihracatı yapmakta. Yıllık 1 milyon ton üretim kapasitesiyle dikkat çeken Memişoğlu'nun sahibi olduğu marka da Tat. Yani, bu satışla birlikte, isim ve logoları birbirine çok benzeyen iki Tat markası, adeta kaderin bir cilvesi olarak birleşmiş oldu.

Tat Gıda'nın Geçmişi

Tat Konserve'nin kuruluş hikayesi, Vehbi Koç'un 1950'lerde İsrail'den gelen portakal suyu konsantresinden etkilenmesiyle başladı. İsrail'e yaptığı gezide gıda meyve suyu üreticisi Leon Bejerano ile tanışan Vehbi Koç, onu Türkiye'ye davet ederek narenciye fabrikası kurma teklifinde bulundu. Ancak Bejerano'nun önerisiyle domates üzerine yoğunlaşıldı ve 1967'de Tat Konserve ve Sanayii A.Ş. kurulur. Şirket, 2013'te Tat Gıda ismini alarak bugünlere geldi.

Gören Gözlerine İnanamıyor! Herkes Tekne Sanıyor Gören Gözlerine İnanamıyor! Herkes Tekne Sanıyor
“Koç Holding, Arçelik ve Aygaz dahil Koç Topluluğu şirketleri, Koç Ailesi Üyeleri, Koç Topluluğu ile ilişkili vakıfların sahip olduğu şirketimiz sermayesinin toplam yüzde 49,04'üne denk gelen payların Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne satışı işlemine Rekabet Kurumu tarafından izin verildiği öğrenilmiştir.”

Editör: Umut Gökdaş