2007 yılında Halep Tıp Fakültesi’nden diş hekimi olarak mezun olan Azzam Garip, eğitimine 2019 yılında Türkiye’nin Bingöl Üniversitesi’nde ilahiyat (Tefsir) alanında yüksek lisans yaparak devam etti. Bazı yayın organlarında İnegöl Üniversitesi ifadesi yer alsa da, bu durumun yazım hatası olduğu belirtildi. İnegöl’de bir üniversite bulunmazken, Uludağ Üniversitesi’nin yerleşkesi olduğu ve bu yerleşkede ilahiyat bölümü bulunmadığı öğrenildi.
Askeri Görevlerden Valiliğe
2011 yılında devrim sürecine katılan Garip, savaşın farklı aşamalarında önemli roller üstlendi. 2016 yılına kadar Cephe Şamiye’nin çeşitli komutanlarının yardımcılığını yapan Garip, daha sonra örgütün genel komutanı olarak atanmıştı. Şimdi ise Halep Valisi olarak görev yapacak olan Azzam Garip, askeri tecrübesini ve liderlik becerilerini Halep’in geleceği için kullanmayı planlıyor.
Ahmet Davutoğlu’ndan Destek Mesajı
Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından Azzam Garip hakkında açıklamada bulunarak, “Yeni atanan Halep Valisi Bingöl Üniversitesi yüksek lisans mezunu Azzam Garip oldu. Onları üniversiteden atmak, evlerinin suyunu kesmek, otobüslerle sınır ötesine bırakmak isteyen provokatör siyasetçiler acaba bir özür dileyecekler mi? Her halükarda, Halep’i ziyaret etsinler ve güzel bir Türkçe ile kendilerini karşılayacak olan valinin ikram edeceği Türk kahvesini içsinler. Bilsinler ki o kahve kırk yıl değil, kırk asır sürecek bir hatırın ve kardeşliğin sembolü olacak.” ifadelerini kullandı.