Çocuklar için daha iyi içerikler sunma arzusuyla doğan bu proje, yerli ve milli bir karakterin doğuşunu simgeliyor.

Yeni Bir Çağ Başlıyor: "Süper Selma" ve Yaratılış Hikayesi

Bir Anneyin Gözünden Süper Kahraman

Selma Atam, çocuklarının izlediği çizgi filmlerin yetersizliğini fark ederek, "Süper Selma" karakterini yaratmaya karar verdi. Yıllar süren hayaller ve çabalar sonucu, Türkiye'de ilk kez bir süper güçlere sahip kız çocuk karakterini hayata geçirdi. Atam, bu projenin sadece bir çizgi karakter olmakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye'ye ait bir marka oluşturma hedefi taşıdığını vurguluyor.

Atam, “Tek başıma bir kadın olarak iki çocuk büyüttüm ve bu süreçte çevremdeki her şeye yetişmeye çalışıyordum. İş hayatımda çok aşırı bir yoğunluğum vardı ve çok büyük bir ekibin yönetimini yapıyordum. Çevremdeki komşularım, arkadaşlarım bana ‘Sen nasıl her şeye yetişiyorsun, bu kadar işi nasıl yorulmadan yapıyorsun’ diye soruyorlardı. Hem ev, hem çocuk, hem de iş derken insanlar nasıl yetiştiğime şaşırıyordu. Ben de onlara ‘Ben süperim’ diyordum. O zaman kendi kendime dedim ki ‘Kendi ismimle bu yola çıkayım’. Hem de gelecek nesillere adım hatıra kalsın. Süper Selma artık Türkiye’nin kahramanı olacak. Biz ona sahip çıkacağız ve bunu çok ciddi bir marka haline getireceğiz” diye konuştu.

Selma Cizgi Film (1)

Çizgi Karakterin Özellikleri

"Süper Selma" karakteri, normal bir ailenin kızı olarak tasarlanmış. Yardımsever, anlayışlı ve süper güçlerini keşfederek hayallerinin peşinden koşan bir kız çocuğu olarak yaratılan Selma, aynı zamanda eğitici ve eğlenceli bir yapıya sahip.

Toplumsal Katkı ve Gelecek Planları

Selma Atam, projenin gelecekte Türkiye'ye büyük katkılar sağlayacağına inanıyor. Kazancının bir kısmını çocuklara yönelik bir dernek kurmak için kullanmayı planlayan Atam, bu sayede daha fazla çocuğa ulaşmayı ve ülke genelinde istihdam sağlamayı hedefliyor.

Ankara'nın En Sevilen Yöresel Lezzetleri Ankara'nın En Sevilen Yöresel Lezzetleri

Selma Cizgi Film (3)

Global Vizyon

"Neden bizim böyle bir markamız olmasın, biz bu dünyaya bir çizgi filmle açılmayalım." - Selma Atam
Selma Atam, “Senelerdir hayalini kurduğum bir projeydi aslında. Bir karakter oluşturarak ülkemize bir şeyler katabilmek adına bu yola çıktım. Her şeyden önce ben bir iş kadınıyım ve anneyim. İki çocuğum var ve zamanında izledikleri çizgi filmleri anne olarak yetersiz buluyordum ve bu anlamda da bir şeyler katmak istedim. Kendimce böyle bir karakter oluşturup onlara daha iyi daha ve daha faydalı neler yapabilirim hayalini kurduktan sonra böyle bir projeyi hayata geçirdim. Fikir yürüttüğüm, hayalini kurduğum bir projeydi, sonunda bitirdim. Türkiye’de ilk kez bir süper güçleri olan kız çocuk karakteri oluşturdum ve bu karakter bizim kendi markamız, Türkiye’ye ait bir marka. Firmamızın dışında ülkemize de çok büyük faydaları olacağını düşünüyorum. Birçok insana iş, istihdam sağlamış olacağız” dedi.

Atam, "Süper Selma"nın sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde de çocuklara hitap etmesini amaçlıyor. Bu vizyon, yerel bir projenin global bir markaya dönüşme potansiyelini ortaya koyuyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR