AYAKKABININ SIKMASI

Ayaklarınızda bedeninizdeki her organa özel, farklı bir nokta olduğunu biliyor muydun? Ayaklarınız ne kadar rahat ederse tüm vücudunuzun rahatı için önemli bir adım atmış olursunuz.

Bu sebeple doğru ayakkabı seçimi çok önemli. Rahatsız  edici, sana dar gelen, ayaklarını sıkan, arkasına, ucuna değen, yanlış seçilmiş ayakkabılar acı verebilir ve hatta ayaklarında yaralar açabilir.

Yeni aldığınız. O kadar para verdiniz. İlk denediğinizde sorun yoktu. Ancak giymeye başladığınızda fark ettiniz ki ayağınızı sıkıyor.

Online alışveriş yaparken ayakkabının kalıbını kestiremeyerek dar bir ayakkabı satın almış olabilirsiniz. Ayakkabınızı aldığın zamandan bu yana biraz kilo almış da olabilirsiniz. Ayaklarınız şişmiş veya vücudunuz su toplamış da olabilir. Bir şekilde ayakkabı sizi rahatsız ediyor.

İade etmek değiştirmek ilk akla gelen yol tabi. Ama değiştirmeyi düşünmeyip kullanma eğiliminde iseniz size birkaç çözümümüz var.

still-life-say-no-fast-fashion (1)

1-Ayağınızı sıkan ayakkkabıya çözüm bulmak için ayakkabınızı birkaç dakika buhara tutmanız yeterli olacaktır. 

view-italian-female-shoes-shelves-shop

2- Ya da içine bir gece önceden nemli bez koyarak da açılmasını sağlayabilirsiniz.

still-life-say-no-fast-fashion

3- Dar ayakkabıyı genişletmek için sprey kullanın. Deriyi gevşetmek ve daha yumuşak bir hale getirmek için tasarlanmış özel bir sprey var.

pile-various-female-shoes-isolated-white
4- Dar ayakkabıyı genişletmek için bir çift çorap giyin. Kalın bir çorap seçin ve bir süre bu şekilde yürüyün.

men-fashion-shoes-leather-wooden-box-shoes-store
5- Dar ayakkabıyı genişletmek için ayakkabılarınızı dondurun. Öncelikle ayakkabılarınızı, ağzı sıkıca kapanmış, su dolu torbalarla doldurun Ayakkabılarınızı, su dolu torbalar tamamen donana dek buzlukta bekletin. 

high-heels-shoes-business-woman-living-room-getting-ready-work-her-home-fashion-beauty-female-employee-dressing-professional-corporate-outfit-office-her-house
6- Dar ayakkabıyı genişletmek için ayakkabılarınızı ısıtın. Öncelikle, bir çift kalın çorapla birlikte ayakkabılarınızı giyin. Ayakkabılarınızı saç kurutma makinesi ile iki dakika boyunca ısıtın.

high-heels-black-velvet
7- Dar ayakkabıyı genişletmek için ayakkabı tamircisine gidin. Ayakkabı tamircisi, ayakkabılarınızın uzunluğunu ya da genişliğini bir esnetme makinesi ile değiştirebilir.

composition-beautiful-mother-s-day-elements
8- Gazete kağıtları; Dar gelen ayakkabınızın içini sirkeyle ıslattığınız gazete kâğıdı ile iyice doldurun. Bir gece bu şekilde bekletiniz. 

adult-background-beauty-buy-beautiful

9- Patatesler ;1-2 adet patatesin kabuklarını soyun, eğer ayakkabının uçları canınızı acıtıyorsa patatesleri itebildiğiniz kadar ayakuçlarına itin. Patatesleri ayakkabınızın içinde gece boyunca bekletin.

6147674_23172

Çiçeklerin Atası Veliahtı: Orkideler! Çiçeklerin Atası Veliahtı: Orkideler!

10- Ayakkabı kalıplarını unutmamalı : Ayağınızla aynı numarada bir ayakkabı kalıbı alın ve küçük gelen ayakkabılarınızın içine koyun.


 

Editör: AYHAN BAYRAKTAR