ABD merkezli kahve zinciri Starbucks, son 20 günde piyasa değerinde yaşanan 12 milyar dolarlık düşüşle dikkat çekiyor. Bugün itibarıyla şirketin hisse senetleri yüzde 1'den fazla değer kaybederek, ticari büyümedeki belirgin yavaşlama ve satış rakamlarındaki düşüş nedeniyle zorlu bir dönem geçiriyor. Starbucks, 1992 yılındaki halka arzından bu yana en uzun düşüş serisini yaşadığı 12 günlük bir süreçten geçiyor.

Starbucks'ın Piyasa değeri 20 günde 12 Milyar Dolar geriledi

Hisse senetleri, 16 Kasım'da ABD genelinde binlerce çalışanın katıldığı "Kırmızı Kupa Günü" protestolarının ardından yüzde 10'dan fazla değer kaybetti. Starbucks'ın piyasa değeri, bu 20 günlük süreçte 12 milyar doların üzerinde bir azalışla 110 milyar doların altına geriledi.

Starbucks'ın Piyasa değeri 20 günde 12 Milyar Dolar geriledi

16 Kasım'da, ABD'deki birçok Starbucks şubesinin çalışanları, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle greve gitmişti. Aynı dönemde, Starbucks'ın işçi sendikasının Filistin ile dayanışma mesajı paylaşmasının ardından şirketin sendikayı dava etme kararı ve sosyal medya platformlarındaki çağrılarla bir dizi boykot başlamıştı.

Starbucks İcra Kurulu Başkanı Laxman Narasimhan, Çin'deki toparlanmanın beklenildiği gibi olmadığını açıklamıştı. Analistlere göre, Çin menşeli rakip Luckin Coffee'nin hızlı büyümesi, Çin pazarında Starbucks için artan rekabet baskısı oluşturuyor. Şirket, bu zorlu dönemde değer kaybını dengelemek adına stratejik hamleler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57