Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın duyurduğu üzere, Şubat ayında milyonlarca emekli vatandaşa maaşlarına ek olarak en az 1168 TL ek ödeme yapılacak. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerini kapsayan bu ödeme, Ocak ayında uygulanan yüzde 49,25 oranındaki maaş zammının yanı sıra, emeklilere yönelik zam farkı ödemelerini de içeriyor. Bu hamle, emeklilerin ekonomik durumlarına önemli bir destek sağlayacak.

Kiraya verdiğimiz yer haram olan işlerde kullanılırsa bize de günah olur mu? Kiraya verdiğimiz yer haram olan işlerde kullanılırsa bize de günah olur mu?

Zam Oranları ve Ek Ödemeler Detayları

Ocak Ayı Zam Oranları

Ocak ayı başında, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için %37,57 oranında bir maaş zammı uygulanmışken, memur emeklileri için bu oran %49,25 olarak belirlenmişti. Yapılan son güncellemelerle, tüm emekli maaşlarına %49,25 oranında zam yapılmış oldu.

Ek Zam Farkı ve Ödeme Miktarları

En düşük maaş alan emekliler için ek zam farkı olarak 2500 TL ödeme yapılacak. Diğer maaş grupları için zam farkları, maaş bandına göre değişiklik gösterecek.

Ödeme Takvimi

Şubat ayının ilk haftasında Cumhurbaşkanı'nın onayı ile ilave zam oranları resmi gazetede yayınlanacak ve ödemelerin Şubat ayının 15'ine kadar hesaplara geçmesi bekleniyor.

Editör: Fırat Çelik