Operasyonlar Devam Ediyor 8 İlde Çok Sayıda Gözaltı Var Operasyonlar Devam Ediyor 8 İlde Çok Sayıda Gözaltı Var

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla gündeme gelen Dilan-Engin Polat çifti soruşturması kapsamında, "Şampiyonlar Ligi" olarak adlandırılan fotoğrafta yer alan 13 fenomen hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), fenomenler hakkında "ivedi" bir rapor hazırlayarak, ifadelerinin alınmasını talep etti.

Fenomenlerin İfadeleri İçin Acele Çağrı

MASAK, "Şampiyonlar Ligi" fotoğrafında yer alan fenomenlerin ifadelerinin acilen alınmasını istedi. Bu talep, Dilan ve Engin Polat hakkında yürütülen kara para aklama ve vergi kaçırma soruşturmasının genişletildiğini gösteriyor.

Bilgi ve Belgelerin İstenmesi

Başsavcılık, MASAK raporunda belirtilen mal varlıklarıyla ilgili bilgi ve belgelerin acil şekilde gönderilmesini talep etti. Bu durum, soruşturmanın sadece ifadelerle sınırlı kalmayıp, mal varlıklarına yönelik detaylı bir incelemeyi de içerdiğini gösteriyor.

OPERASYONLAR POLAT ÇİFTİYLE BAŞLADI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ile futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi kanunlarına muhalefet suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Engin ve Dilan Polat’ın aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklanırken, 10 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Editör: Fırat Çelik